Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple'dan 'kalem' patent atağı

Şubat ayının ikinci günü ABD'de satışa çıkacak olan Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro şimdiden teknoloji meraklılarını heyecanlandırdı. Gelen son haberler ise Apple'ın Vision Pro ile ilgili çalışmalarında farklı kollarda da devam ettiğini gösteriyor.

Apple'dan 'kalem' patent atağı

Patently Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, başta Vision Pro'ya işaret eden ''kafaya takılan bir cihaz'' olmak üzere pek çok cihazla kullanılabilecek bir kalem için patent aldı.

Patent başvurusuna bakıldığında Apple Pencil'a oldukça benzediği görülen kalemin daha büyük olacağı düşünülüyor. Ayrıca yalnızca yazma ve çizme gibi işlemler için kullanılabilecek bir kalemden farklı olarak 'kontrol kumandası' gibi bir çalışma mantığı var. 

Bu da akıllara Meta Quest gibi sanal gerçeklik gözlüklerinin kumandalarını getiriyor. Apple'ın aylardır heyecanla beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, 19 Ocak'ta ön siparişe açılacak ve 2 Şubat'ta ise ABD'de tüm Apple mağazalarında satışa çıkacak.

FARKLI AMAÇLAR İÇİN KULLANILABİLİR

Patenti alınan kalemin Vision Pro gibi bir karma gerçeklik gözlüğü ile kullanılırken fırça ya da bunun gibi farklı görüntülerde görünebileceği tahmin ediliyor. 



Haber Kaynağı : 12punto

ABD Apple