Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Elon Musk, ChatGPT'yi geliştiren OpenAI yöneticisi Sam Altman'a dava açtı

Elon Musk, OpenAI'a dava açtı! SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Musk, eski şirketi OpenAI'ın "insanlığın yararı için yapay zeka" misyonundan saparak kâr odaklı hale geldiğini savunuyor.

Elon Musk, ChatGPT'yi geliştiren OpenAI yöneticisi Sam Altman'a dava açtı

SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk, OpenAI şirketinin CEO'su Sam Altman'a dava açtı.

Musk, şirketin yapay zekayı kâr amacı gütmek için değil, insanlığın yararı için geliştirme misyonunu ihlal ettiğini iddia etti. Dün açılan davada, Altman ve OpenAI'ın kurucularından Greg Brockman'in aslen kâr amacı gütmeyen bir şirket oluşturmak için Musk'a yaklaştığı savunuldu.

Reuters'ın aktardığına göre, Elon Musk'ın avukatları, Microsoft'un desteklediği MSFT.O şirketinin para kazanma odaklı olmasının bu anlaşmayı ihlal ettiğini belirtti. San Francisco'da yargıya başvuran avukatlar, şirketin en gelişmiş yapay zeka modeli olan GPT-4'ün tasarımını tamamen gizli tuttuğunu savundu.

Musk, 2015 yılında OpenAI şirketinin kurucuları arasında yer almasına rağmen, 2018'de şirketin yönetim kurulundan ayrılmıştı. 2023 yılında OpenAI CEO'su Sam Altman, kendisi de şirketin eski yönetim kurulu tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Kurul, şirketin insanlığa fayda sağlayacak bir yapay zeka geliştirme misyonunu savunduğunu ileri sürmüştü. Altman, daha sonra şirketin yönetimine geri dönmüştü.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk Sam Altman yapay zeka