Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Elon Musk Google'a rakip oluyor: XMail geliyor!

Elon Musk, Google'ın Gmail'ine rakip olacak "XMail" adlı yeni bir e-posta hizmeti üzerinde çalıştığını duyurdu. X, Musk'ın "her şey uygulaması" olarak tanımladığı bir platform.

Elon Musk Google'a rakip oluyor: XMail geliyor!

Elon Musk, kendi e-posta hizmetini kurarak Google'ın Gmail'ine rakip olacağını duyurdu. Musk, sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, "XMail" adlı bir ürünün "gelmekte" olduğunu açıkladı.

Musk'ın bu yeni hizmet hakkında daha fazla ayrıntı vermemesi nedeniyle ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil, ancak X uygulamasına entegre edilmesi bekleniyor.

X'te mühendis olarak çalışan Nathan McGrady'nin "XMail'i ne zaman yapıyoruz?" sorusuna Musk, "Geliyor" yazarak cevap verdi.

Gmail'in 2024 itibariyle dünya çapında 1,8 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunduğu biliniyor.

Ancak XMail'in piyasaya sürülse bile, dünyanın en popüler e-posta hizmeti olan Gmail'i geçmesi zor görünüyor.

Elon Musk, bir yıldan uzun bir süre önce Twitter'ı devraldı ve satın almasından bu yana Twitter'da bir dizi tartışmalı değişiklik yaptı. Musk, X'i "her şey uygulaması" haline getirme konusundaki uzun vadeli hedefini dile getirmişti.

Kasım ayında xAI'nin ilk sohbet robotu ürünü olan "Grok" tanıtılmıştı. Fakat Grok, yanıtlarında biraz mizah içeren bir şekilde tasarlandı.

Musk ayrıca bu hafta, Neuralink tarafından beyin çipi yerleştirilen bir hastayla ilgili bir güncelleme yaptı. Musk'ın X'te yaptığı açıklamaya göre, hasta tamamen iyileşmiş görünüyor ve düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar faresini kontrol edebiliyor.

Google'ın yapay zeka destekli görüntü oluşturma uygulaması Gemini, beyazlara karşı ırkçılık yapmakla suçlanmıştı. Ancak daha sonra özür dileyen Gemini, insan resimleri oluşturma özelliğini askıya aldı.

Elon Musk'ın X'te yaptığı açıklamalar, Google'a rakip olacağının sinyallerini vermeye başladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk X google