Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Epic Games hacklenmemiş olabilir!

Geçen hafta Epic Games'in hacklendiğine dair ortaya atılan iddialar, hacker grubunun son açıklamalarıyla çelişiyor.

Epic Games hacklenmemiş olabilir!

Son günlerde Epic Games platformunun hacklenme iddiasında önemli gelişmeler yaşandı. Mogilevich adı verilen bir hacker grubu, yaklaşık bir hafta önce Epic'in sunucularına sızarak 189 GB büyüklüğünde kullanıcı verisine ulaştıklarını açıklamıştı.

Ancak, aynı grup yaptığı son açıklamada, böyle bir olayın hiç gerçekleşmediğini ve bu yalanı gerçek hackerları kandırmak için söylediklerini iddia etti. Vakayla ilgili beklenmedik iddialarda bulunan Mogilevich, bazı hacker gruplarına Epic Games'in verilerini satma sözü verdiklerini iddia etti. Böylece onları şirketi hacklemekten vazgeçireceklerini düşündüklerini ve bunun için hackleme hikayesini uydurduklarını söyledi.

Mogilevich'in 8 farklı gruba birtakım verileri sattığı iddia edilirken, bu verilerin Epic Games'ten gelip gelmediği henüz kanıtlanmış değil. Epic'in resmi açıklamasında herhangi bir hack vakası yaşanmadığı belirtiliyor, bu da bu gelişmelerle uyumlu bir durumda.

Geçtiğimiz hafta Epic'e, kullanıcıların e-postaları, şifreleri ve ödeme bilgileri gibi kritik verilere sahip olduğu gerekçesiyle adeta şantaj yapan Mogilevich grubunun, birdenbire tamamen farklı bir açıklama yapması kafaları karıştırdı. Bazıları ise, grubun büyük bir hapis cezasından kaçınmak için böyle bir yalan uydurduğunu iddia etti. Gerçeklerin ise yakın gelecekte ortaya çıkması bekleniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Epic Games