Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Google yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Google, reklam ve satış departmanında çalışan işçileri işten çıkaracağını duyurdu.

Google yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Google, çalışanlarını işten çıkarmaya devam ediyor.

2023’e yeni teknolojiler yanında teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar damga vurdu. Geçtiğimiz günlerde Twitch 500 çalışanı ile yollarını ayıracaklarını duyurdu. En son ise Google’ın donanım tarafındaki yüzlerce çalışanını işten çıkaracağı gündeme gelmişti. Firmanın özellikle  artırılmış gerçeklik tarafında işten çıkarmaya gittiği belirtiliyor, aynı zamanda Google’ın çatısı altındaki Fitbit’in kurucu ortakları James Park, Eric Friedman ve diğer Fitbit liderlerinin de internet devinden ayrıldığı açıklanıyor.

YÜZLERCE KİŞİ ÇIKARILMIŞTI

Bu konuda firma şu açıklamayı yapmıştı:

“DSPA (Devices and Services Product Area) tarafında yüzlerce çalışanımız ile yollarımızı ayırıyoruz ve bu işten çıkarma büyük oranda 1P AR Donanım ekibini etkiliyor. 1P AR donanım ekibimizde değişiklikler yaparken, ürünlerimizdeki AR deneyimine ve AR girişimlerine destek vermeye ve alanda çalışmaya devam edeceğiz.”

KÜRESEL OLARAK İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDİYOR

Bu işten çıkarma kapsamında 1.000’e yakın kişiyle yollarını ayırdığı belirtilen Google, şimdi ise reklam satış ekibinde küresel olarak yüzlerce kişiyle yollarını ayırıyor. Bu konuda, “Her yıl ekiplerimizi reklam verenlere en iyi hizmeti sunacak şekilde yapılandırmak adına titiz bir süreçten geçiriyor ve yeniliyoruz” diyen internet devi, üzücü haberler vermeye maalesef devam ediyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

destek google işten çıkarma küresel reklam satış