Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Google'dan internet gazeteciliğine devrim

Google, internet haberciliği yapan bazı sitelerle anlaşarak yapay zeka aracılığıyla haber üretimine başladı. Bu anlaşma, internet gazeteciliğinde yeni bir açacağı öngörülüyor.

Google'dan internet gazeteciliğine devrim

Google, internet haberciliği yapan belirli internet siteleriyle bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde yapay zeka teknolojisi, internet siteleri için haber üretecek ve siteler bu haberleri takipçileriyle paylaşacak.

Üretken yapay zeka teknolojisinin etkilediği sektörlerden biri de internet gazeteciliği. Yapay zeka, birçok kişinin yapacağı bir işi tek başına ve hızlı bir şekilde yapabilir. Ancak üretilen haberlerin doğruluğu konusunda kesin bir hükme varmak zor olabilir. Zira üretken yapay zeka teknolojileri hatalı sonuçlar üretebilir ve bu durum internet gazeteciliğinde hatalı bilginin hızla yayılmasına neden olabileceği düşünülüyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, internet gazeteciliğinde yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, bazı haber kaynaklarıyla özel bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma kapsamında, düzenli aralıklarla yapay zeka tarafından hazırlanan haberler yayımlanacak. Bilgilere göre, Google bu anlaşma için önemli bir bütçe ayırdı.

10 BİN DOLAR ÖDEME YAPACAK

Google'ın internet siteleriyle yaptığı anlaşma oldukça basit bir mantığa dayanıyor. İnternet siteleri, Google'ın özel olarak oluşturduğu yapay zeka teknolojisini kullanarak haber üretecekler ve bunları düzenli olarak yayımlayacaklar. Anlaşma kapsamında, internet siteleri günlük 3 haber, haftalık 1 basın bülteni ve aylık 1 pazarlama kampanyası içeriği üretecekler. Kullanıcı geri bildirimleri de Google ile paylaşılacak. Google, bu hizmet karşılığında internet sitelerine 10 bin dolar ödeme yapacak.

Google'ın internet siteleriyle yaptığı anlaşma herhangi bir haberi kapsamıyor. Yapay zeka tarafından üretilen içerikler, sadece kamu haber kaynakları, yetkili kurumlar ve sağlık otoritelerini içerecek. Bu sayede, diğer yayıncıların paylaştığı haberlerin ikinci bir kopyası üretilmeyecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Üretken yapay zeka yapay zeka google