Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Google'ın yapay zeka asistanı ırk ve cinsiyet kalıplarını aşmaya çalışırken tartışma yarattı!

Google'ın Gemini adlı yapay zeka asistanı, ırk ve cinsiyet kalıplarını aşmaya çalışırken yarattığı bazı görsellerle gündeme geldi.

Google'ın yapay zeka asistanı ırk ve cinsiyet kalıplarını aşmaya çalışırken tartışma yarattı!

Google'ın yapay zekâsı Gemini, ırk ve cinsiyet kalıplarını aşmaya çalışırken bazı tartışmalara yol açan görseller oluşturdu. Bu nedenle Google, sorunu çözene kadar yapay zekâ görsel üretim aracını geçici olarak kapattı.

Google, Gemini yapay zekâsı ile bazı tartışmalara yol açtı. Firma, daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir sistem oluşturma amacıyla çalışırken, özellikle siyahi İngiltere Kralı gibi figürlerin oluşturulmasıyla tepki çekti. Şu anda, sorunları gidermek için yapay zekâ aracının görsel üretme özelliği devre dışı bırakıldı.

Google'ın X hesabından yapılan açıklamada, "Gemini'nin görsel oluşturma özelliğindeki son sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bu süreçte, insanların görsellerinin oluşturulmasını durduracağız ve yakında gelişmiş bir versiyon sunacağız" ifadelerine yer verildi. Şu anda, insan içeren görseller oluşturmak isteyenler, özelliğin geliştirilme aşamasında olduğu ve yakında tekrar kullanılabileceği konusunda bilgilendiriliyor.

Google, daha önce "bazı tarihî görselleri oluşturmadaki yanlışlıklar" nedeniyle özür dilemişti. Firma, Gemini yapay zekâsıyla geniş bir skalada görseller oluşturma çabalarının hedefini kaçırdığını kabul etti.

Gemini AI, tarihsel figürleri farklı etnik kökenlerden seçmesiyle eleştirilmişti. Bu sorunun, sistemin var olan ırksal önyargıları düzeltme çabasıyla ilişkili olduğu düşünülüyor.

Google, bu sorunların farkında olduğunu belirtti ve tanımları geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Geçmişte Bard olarak bilinen Gemini yapay zekâsında görsel oluşturma hizmetini yakın zamanda kullanıma açarak, rakipleriyle arasındaki bir açığı kapamıştı. Ancak kullanıcılar, yapay zekânın ırksal ve cinsiyetsel farklılıkları içermeye çalışırken tarihsel figürlerde başarılı olamadığını fark etti.

Eleştiriler sadece aşırı sağ gruplardan gelmedi; eski bir Google çalışanı da Gemini yapay zekâsının "Beyazların da var olduğunu kabul ettirmenin utanç verici şekilde zor" olduğunu belirtti.

Gemini, nüfusunun büyük çoğunluğu beyaz olan ülkelerden insanların görüntülerini oluşturmaya çalışırken de benzer sorunlar yaşadı.

İşte tartışma yaratan sonuçlar:


Haber Kaynağı : Webtekno

google Gemini