Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mobil siber tehditler META bölgesinde yüzde 22 arttı!

Kaspersky'nin "Cyber Security Weekend-META 2024" etkinliğinde paylaşılan verilere göre, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde tespit edilen mobil tehditlerin sayısı 2023'te bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 arttı. Türkiye'de ise bu artış yüzde 120'ye kadar ulaştı.

Mobil siber tehditler META bölgesinde yüzde 22 arttı!

Kaspersky uzmanları, 'Cyber Security Weekend-META 2024' etkinliğinde Ortadoğu, Türkiye ve Afrika'daki (META) ülkelerin mobil siber tehdit dinamiklerine ilişkin verileri paylaştı.

Buna göre, kullanıcılar kişisel verilerini paylaşmak ve kurumsal ağlara bağlanmak için mobil cihazlarına giderek daha fazla güvenirken META bölgesinde tespit edilen mobil tehditlerin sayısı 2023'te önceki yıla kıyasla yüzde 22 arttı. Ortadoğu'daki mobil tehditlerdeki artış yüzde 40, Afrika'da yüzde 10 ve Türkiye'de yüzde 120'ye kadar tırmandı.

İstatistiklere göre, Android mobil işletim sistemi Ortadoğu, Afrika ve Türkiye'de baskın bir pazar payına sahip. Apple cihazlarının, siber tehditlere karşı bağışıklığı bulunmamasına rağmen işletim sistemi özellikleri nedeniyle izlenmesi zor.

Kötü amaçlı yazılım bulaşma vektörleri çeşitlilik gösteriyor. Kullanıcılar genellikle resmi olmayan kaynaklardan program yüklediklerinde kötü amaçlı yazılımlarla karşılaşıyor. Saldırganlar, kurbanı kötü amaçlı bir uygulamayı indirmeye ikna etmek için çeşitli yemler kullanıyor ve bunu yararlı veya iyi bilinen bir uygulama kılığında gizlemeyi tercih ediyor.

META bölgesinde siber suçlular tarafından en fazla kullanılan yemleme teknikleri arasında kötü amaçlı yazılımlar, WhatsApp veya Chrome uygulama modları, müzik indiriciler, reklam engelleme yazılımları ve sistem uygulamaları yer alıyor. Özellikle META bölgesinde aktif olan Truva atı 'CanesSpy', virüs bulaşmış akıllı telefondan veri çalabiliyor.

Kaspersky'nin önerileri şöyle:

Uygulamaları yalnızca resmi mağazalardan indirin.

Uygulamaların izinlerini kontrol edin.

Güvenilir bir mobil güvenlik çözümüne başvurun.

İşletim sistemi ve önemli uygulamaları güncelleyin.

Özel siber güvenlik hizmetleriyle korumayı geliştirin.


Haber Kaynağı : 12punto

akıllı telefon Kaspersky META WhatsApp