Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.968

NASA, Mars'ta bir günün nasıl geçtiğini gösteren video paylaştı

NASA, Mars'ın bir gününün nasıl geçtiğini gösteren hızlandırılmış bir çekim yayınladı. Curiosity, 12 saat boyunca Güneş'in Mars'tan geçişini kaydetti.

NASA, Mars'ta bir günün nasıl geçtiğini gösteren video paylaştı

NASA'nın Mars görevi kapsamında aktif olarak bilgi toplayan keşif aracı Curiosity'den bu sefer Mars'tan hızlandırılmış video geldi. Burada Mars'tan Güneş'in geçişi, 12 saat boyunca kaydedildi ve kısa bir videoya dönüştürüldü. Hızlandırılan bu çekimde, Mars-Güneş kavuşumu yer alıyor.

NASA'NIN MARS'IN BİR GÜNÜNÜ PAYLAŞTIĞI O HIZLANDIRILMIŞ VİDEO

NASA'nın buradaki asıl amacı, yaşanan bu olayda herhangi bir hava olayı olup olmayacağı ya da bir bulgunun ortaya çıkıp çıkmayacağını kaydetmekti.

Görüntüler keşif aracında yer alan Hazcam kameraları tarafından çekilen fotoğrafların bir araya getirilmesinden oluşuyor.

Görüntüler kavuşumdan sonra Dünya'ya indiğinde, bilim insanları kayda değer bir hava olayı görmediler, ancak bir araya getirdikleri 25 karelik video çifti, zamanın Mars'ta nasıl geçtiğini gösteriyor. Videolarda Curiosity'nin silüeti gün sabahtan öğleden sonraya ve akşama doğru ilerledikçe değişiyor.

İzlemek için: https://www.youtube.com/shorts/5t0jH1Wqy5M


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

NASA NASA Mars