Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Şarj etmeden 50 yıl kullanılacak pil geliyor

Betavolt, pilinin hiçbir zaman şarj edilmesi gerekmeyen cep telefonlarına ve sonsuza kadar uçabilen drone'lara güç sağlayabileceğini iddia ediyor.

Şarj etmeden 50 yıl kullanılacak pil geliyor

Pekin merkezli Betavolt, nükleer pilinin dünyada atom enerjisinin minyatürleştirilmesini gerçekleştiren ilk pil olduğunu ve 63 nükleer izotopun madeni paradan daha küçük bir modüle yerleştirildiğini söyledi.

Şirket, yeni nesil pilin halihazırda pilot test aşamasına girdiğini ve sonunda telefonlar ve drone'lar gibi ticari uygulamalar için seri üretileceğini söyledi.

Firma, yaptığı basın açıklamasında "Betavolt atom enerjisi pilleri, havacılık, yapay zeka ekipmanı, tıbbi ekipman, mikroişlemciler, gelişmiş sensörler, küçük dronlar ve mikro robotlar gibi birçok senaryoda uzun ömürlü güç kaynağı ihtiyaçlarını karşılayabilir" dedi.

PİLİN ÇALIŞMA MANTIĞI

Pil, ilk kez 20. yüzyılda keşfedilen bir süreçle, izotopların bozunması sonucu açığa çıkan enerjiyi elektriğe dönüştürerek çalışıyor.

Sovyetler Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bilim adamları, uzay gemilerinde, su altı sistemlerinde ve uzak bilimsel istasyonlarda kullanılacak teknolojiyi geliştirmeyi başardılar, ancak termonükleer piller hem maliyetli hem de hantaldı.

Nükleer pilleri minyatürleştirme ve ticarileştirme arayışı, Çin'in 2021-2025 yılları arasında ülke ekonomisini güçlendirmeyi amaçlayan 14. Beş Yıllık Planı kapsamında ele alınırken, ABD ve Avrupa'daki araştırma kurumları da bunların geliştirilmesi üzerinde çalışıyor.

Betavolt, ilk nükleer pilinin 100 mikrowatt güç ve 3V voltaj verebilen, 15x15x5 milimetreküp ölçülerinde olduğunu ancak 2025 yılına kadar 1 watt gücünde bir pil üretmeyi planladığını söyledi.

Küçük boyutları, daha fazla güç üretmek için seri olarak kullanılabilecekleri anlamına geliyor; şirket, hiçbir zaman şarj edilmesi gerekmeyen cep telefonları ve sonsuza kadar uçabilen drone'lar hayal ediyor. Betavolt, katmanlı tasarımının aynı zamanda ani kuvvet karşısında alev almayacağı veya patlamayacağı anlamına geldiğini ve aynı zamanda -60C ile 120C arasındaki sıcaklıklarda çalışabileceğini iddia ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

bilim Çin dron madeni para Nükleer sıcaklık telefon