Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Starlink, Türkiye hariç bu yıl 70 farklı ülkeye internet sağladı

SpaceX'in Starlink'leri 2023 yılı bitmeden onlarca ülkeyi hızlı internetle buluşturdu.

Starlink, Türkiye hariç bu yıl 70 farklı ülkeye internet sağladı

Starlink uyduları, direkt uzaydan hızlı ve bağlantısı kuvvetli internet hizmeti sunuyor. Elon Musk'ın başında olduğu SpaceX'e bağlı olarak 70 ülkeye ulaşan Starlink'ler, Falcon 9 ile dünya yörüngesine gönderiliyor. 

Kullanıcı sayısından inanılmaz bir artış gören ve yaklaşık 13 milyon kişiye ulaşan Starlink'ler, henüz şirkete kâr sağlayamıyor olsa da ilerleyen dönemde büyük getiri sağlayacak. 

STARLINK HİZMETİ TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Starlink'ler en son Paraguay'da aktif edildi. Ancak Türkiye'deki kullanıcılar ne zaman Türkiye'ye geleceğini merak ediyor.

Türkiye'de kullanılmayan bu internet altyapısı hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan 26 Eylül'de X hesabı üzerinden bu bilgileri paylaşmıştı:

''Düşük Yörünge Uyduları üzerinden hizmet sunumuna yönelik istişare toplantımız; kamu kurumlarımız ve bağlı şirketleri ile özel sektör temsilcilerimizin katılımıyla devam ediyor.

Starlink'in ülkemizde de faaliyette bulunma talebine yönelik gerekli regülasyon sürecini, sektörümüzün tüm aktörleri ile değerlendiriyoruz.

Türkiye'nin güvenlik, ticari, teknik ve mali konudaki hassasiyetlerini ortaya koyacak, yetkilendirme süreciyle ilgili gereksinimleri belirleyeceğiz. Yürüdüğümüz her yolda yerli-milli çıkarlarımızı her şeyin üzerinde tutuyoruz.

Ülkemizin geleceği ve ilerlemesi için bizim çizeceğimiz bir yol haritasına eşlik etmek isteyen, destek olmak isteyen herkesle el ele verip çalışacağız. Süreç sonucunda çıkaracağımız yetkilendirmeyle ilgili gereksinimlere uyan firmaları da ülkemize davet etmekten memnuniyet duyacağız.

Bununla birlikte düşük yörünge uydu sistemleri üzerine çalışmalar yapan  TÜRKSAT, Plan-S, Hello Space, Fergani Uzay Teknolojileri gibi yerli firmalarımızı sonuna kadar destekleyecek ve bu firmalarımızın dünya çapınca bir etkiye sahip olması için yanlarında olacağız. Ülkemizin haberleşme geleceği için istişare toplantımıza katılan tüm sektör temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum.''

Starlink'in daha önce Türkiye'de hizmet vereceği tarihi 2023’e ertelemişti. Daha sonra bu tarih belirsiz olarak değiştirilmişti ancak güncellendiği kadarıyla Starlink, eğer bir aksilik olmazsa, Türkiye’de 2024 yılında hizmete açılacak.


Haber Kaynağı : 12punto

SpaceX starlink uyduları Starlink starlink uyduları

İlgili Haberler