Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

WhatsApp'a 'kilitli sohbet' özelliği: Tüm cihazlara geliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulamasında kullanışlı güvenlik özelliğini daha da geliştiriyor. Son olarak duyurulan 'kilitli sohbet' özelliği, tüm cihazlarda kullanılabilecek.

WhatsApp'a 'kilitli sohbet' özelliği: Tüm cihazlara geliyor

META'nın sahibi olduğu ve yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı gizliliğini daha da güçlendirmek için yeni bir güvenlik özelliği üzerinde çalışıyor.

Yeni özellik, sohbet kilitlerini hesabınıza bağlı tüm cihazlarda senkronize edecek.

Daha basit bir ifadeyle, akıllı telefonunuzdaki bir sohbeti kilitlemeye karar verirseniz, bu kilit, bilgisayarınızdaki, tabletinizdeki veya bağlantılı başka bir cihazdaki WhatsApp aracılığıyla erişildiğinde aynı sohbete de uygulanacaktır.

ÖZELLİK GEÇEN YIL TANITILMIŞTI

Bu yenilik ilk olarak WhatsApp güncellemeleri için güvenilir bir kaynak olan WABetaInfo tarafından fark edildi. Google Play Store üzerinden tüm kayıtlı beta test kullanıcıları için indirilebilir olan Android 2.24.4.14 güncellemesi için en son WhatsApp beta sürümünde bulundu.

WhatsApp geçen yıl belirli sohbetleri kilitleme özelliğini tanıtmıştı. Daha sonra, kullanıcıların cihaz şifrelerinden farklı benzersiz bir şifre belirlemelerine olanak tanıyan gizli kilit adlı başka bir özellik daha tanıtıldı. Bu şifre, kilitli sohbetler klasörünü gizleyerek kodu bilmeyen herkes için görünmez hale getiriyor.

ÖZELLİĞİN SENKRONİZE EDİLMESİ GEREKECEK

Ancak, bu özelliklerin bir dezavantajı, cihaza özgü ayarlar olmalarıdır. Yani bu kilitler otomatik olarak senkronize edilmek yerine her cihazda (bilgisayarınız ve telefonunuz) ayrı ayrı ayarlanmalıdır.

Yapılacak değişiklik bu süreci kolaylaştıracak ve WhatsApp'ı kullandığınız tüm platformlarda güvenlik seçeneklerinizi otomatik olarak genişletecek.


Haber Kaynağı : 12punto

güncelleme META Platform Özellik WhatsApp