Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yapay zeka devrimi: Claude 3 ChatGPT'yi geride bıraktı!

Yapay zeka dünyası durmadan gelişmeye devam ediyor. Eski OpenAI çalışanlarının kurduğu Anthropic, Claude 3 yapay zeka ailesini tanıttı ve ChatGPT'yi geride bıraktığı iddia ediliyor.

Yapay zeka devrimi: Claude 3 ChatGPT'yi geride bıraktı!

Yapay zeka alanındaki gelişmeler devam ederken, eski OpenAI çalışanları tarafından kurulan Anthropic, Claude 3 yapay zeka ailesini duyurdu. İddialara göre, ChatGPT'den daha üstün bir performans sergiliyor.

Yapay zeka dil modellerine odaklanan teknoloji şirketlerinden biri olan Anthropic, OpenAI'den ayrılanların oluşturduğu bir girişim. Şirket, geçtiğimiz yıl tanıtılan Claude için yeni bir versiyon olan Claude 3'ü duyurdu. Claude 3 olarak adlandırılan bu dil modeli, iddialara göre ChatGPT ve Gemini'den daha iyi bir performans sunuyor.

Claude 3, toplamda üç versiyondan oluşmakta ve önceki nesillere göre önemli iyileştirmeler sunuyor. Claude 3'ün, uzun talimatları anlama yeteneğinin daha iyi olduğu belirtildi. Ayrıca, bu üretken yapay zeka dil modeli, önceki versiyonlardan farklı olarak metinlerin yanı sıra görselleri de anlayacak şekilde geliştirildi.

Claude şu anda Türkiye'de bulunmamaktadır ve yeni tanıtılan versiyonlar da henüz erişilebilir değildir. Üç versiyon ise şu şekilde:

Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet ve Claude 3 Opus. Her üç versiyonda da sohbet botları, veri çıkartma, otomatik tamamlama gibi yetenekler sunuluyor.

Piyasadaki en hızlı ve en uygun maliyetli olarak tanımlanan Haiku modeli ilerleyen zamanlarda sunulacaktır. Şu anda ise Sonnet ve Opus modelleri kullanılabilir durumda.

Yapılan testlerde Claude 3'ün GPT-4'ten daha iyi performans sergilediği görüldü. Claude 3'ün daha fazla ülkede kullanıma sunulması ise rekabet ortamını hareketlendirebilir gibi göründü.


Haber Kaynağı : 12punto

ChatGPT Üretken yapay zeka yapay zeka