Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yapay zeka eğitime de el attı

ABD’de bir üniversite OpenAI’nin yapay zeka uygulaması ChatGPT’yle ‘kişiselleştirilmiş öğretim üyesi’ deneyimi yaşatacak.

Yapay zeka eğitime de el attı

Birçok öğrencinin sınavlarını ve ödevlerini yapay zekaya çözdürmesi eğitim-öğretim açısından yeni bir tartışmanın başlamasını tetiklemişti.

Shiftdelete’den Ömer Dursun’un haberine göre ABD’deki Arizona Eyalet Üniversitesi (ASU), eğitimlerine ChatGPT’yi dahil edeceğini açıkladı. Buna göre üniversite, GPT-4 dil modeline dayanan asistanın, sınıf eğitiminde aktif şekilde kullanılmasını sağlayan önemli adımlar atacak.

Anlaşma sayesinde ASU, ChatGPT Enterprise platformuna erişim sağlayarak eğitimde üretken yapay zekayı keşfeden ilk üniversite olacak.ASU ‘öğretim üyeleri’ öğrenci başarısını artırmak ve yenilikçi araştırmalar yapmak için ChatGPT Enterprise Edition’ı kullanma hakkına sahip olacak.

‘Daha hızlı öğrenmelerine yardımcı olacak’

Konuyla ilgili bilgi veren ASU Bilgi İşlem Müdürü Lev Gonick, binlerce öğrencinin yer aldığı sınıflarda eğitimlerin GPT-4 desteğiyle yürütüleceğini belirtti. ChatGPT kullanarak ‘kişiselleştirilmiş bir öğretim üyesi’ yaratılacağını ifade etti.

ASU Başkanı Michael Crow da yapay zekanın, öğrencilerin ders materyallerini daha iyi anlamasına ve daha hızlı öğrenmesine yardımcı olacağını vurguladı. Öğrencilerin de ChatGPT Enterprise Edition’a erişim hakkı olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

ChatGPT eğitim Etik öğrenci sınav üniversite Üretken yapay zeka yapay zeka