Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8510
Dolar
Arrow
34,2182
İngiliz Sterlini
Arrow
45,4500
Altın
Arrow
2925,0000
BIST
Arrow
8.988

1984'ten ABD seçim sonuçlarını doğru tahmin eden tarihçiden açıklama: Seçimi 'o' aday kazanacak

Amerikan Üniversitesi tarih profesörü Allan Lichtman, 1984'ten bu yana tüm ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarını doğru tahmin etmiş olmasıyla rakipsiz bir başarıya sahip. Tarihçinin 2024 tahmini ise Demokrat başkan adayı Kamala Harris'in Kasım ayında Beyaz Saray'a oturacağı yönünde.

1984'ten ABD seçim sonuçlarını doğru tahmin eden tarihçiden açıklama: Seçimi 'o' aday kazanacak

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarını önceden bilmesiyle ünlenmiş tarih profesörü Allan Lichtman, Washington'ın Bethesda semtindeki evinde, her dört yılda bir başkanlık seçimlerine kısa süre kala düzenlediği geleneksel basın toplantısını düzenledi. Toplantıda demokrat aday Harris'in kazanacağı tahminini açıklayan Lichtman, daha sonra sonuçları nasıl bildiğine dair gazetecilere açıklama yaptı.

Lichtman, '13 anahtar' olarak adlandırdığı, kendi geliştirdiği bir yöntemi kullanarak seçim sonuçlarını tahmin etmeye çalışıyor. Tarih profesörünün temel odağı, seçmen davranışlarını tahmin etmeye çalışmaktan çok, adayları bir dizi kritere tabi tutmaya dayanıyor.

13 farklı kritere göre mevcut yönetimi değerlendiren Lichtman, mevcut yönetimin bu kriterlerden en az altısında başarısız addedilmesi durumunda, yönetimin el değiştireceğini varsayarak hareket ediyor. 

Lichtman ABD basınına yaptığı açıklamada, anketlere dayalı seçim analizlerini eleştirmekten de geri durmadı. Lichtman'a göre anketler, seçmenlerin 'çok kısa vadeli' davranışlarını ölçüyor ve kapsayıcı bir perspektif geliştirmek konusunda da zayıf kalıyor.

Lichtman açıklamasında, 'Spekülasyon yapmayı sevmiyorum, çünkü şeytan ayrıntıda gizlidir, ancak tahminlerim büyük bir başarı olarak görülebilir' dedi.

Lichtman'ın hesaplamalarının başkanı tahmin etmediği tek seçim, George W. Bush'un 2000 yılındaki zaferiydi. Lichtman, Demokrat Al Gore'un halk oylamasını kazandığı ancak Bush'un Yüksek Mahkeme kararıyla zaferi elde ettiği seçimlerde Al Gore'un kazanacağını ileri sürmüştü.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD abd başkanlık seçimi Kamala Harris Donald trump trump Allan Lichtman