Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

2 hafta sonra bir ilk: Gazze’nin kuzeyine tıbbi malzeme ulaştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2 hafta sonra ilk kez Gazze’nin kuzeyine tıbbi malzeme ulaştırdı.

2 hafta sonra bir ilk: Gazze’nin kuzeyine tıbbi malzeme ulaştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DSÖ’nün Gazze’deki Al-Ahli Hastanesi’ne tıbbi malzeme teslim ettiğini ve bu teslimatın 2 hafta içinde şeridin kuzey kesimine ilk kez tıbbi malzeme ulaştırıldığını söyledi.

Ghebreyesus açıklamasında, “DSÖ devam eden yoğun çatışmaların ortasında Gazze şehrindeki Al-Ahli Hastanesine ulaşmayı başardı. Bu, 13 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine yapılan ilk görev” dedi.

Ghebreyesus, 15 bin litre yakıt, 14 hastane yatağının yanı sıra bin 500 insanın ihtiyacını karşılayacak ilaç ve travma malzemesinin teslim edildiğini aktararak, “Al-Ahli Hastanesi, temel cerrahi malzemelerden yoksun olarak tasarlandığından iki kat daha fazla insana hizmet veriyor. Uzman personel bulunmaması nedeniyle akşamları hayat kurtaracak ameliyatlar yapılamıyor” dedi.

DSÖ Genel Direktörü, kontrol noktasındaki gecikmeler nedeniyle yakınlardaki bir hastaneye ulaşılamadığını ifade ederek, yollardaki tahribatın yanı sıra yakıt ve güvenli erişimin bulunmaması nedeniyle kuzeye doğru hareket etmenin zor olduğunu sözlerine ekledi.

Kentin enkaz ve yıkıntılar ile dolu olduğunu kaydeden Ghebreyesus, “Ateşkes çağrımızı yineliyoruz” dedi.


Haber Kaynağı : İHA

Dünya Sağlık Örgütü Gazze Şeridi Tedros Adhanom Ghebreyesus