Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

ABD'nin Gazze'ye insani yardım planı için ilk adım atıldı: Gemiler yola çıktı

ABD ordusu Gazze Şeridi'ne 'insani yardım amaçlı' liman inşa etmekle görevli dört geminin yola çıktığını söyledi.

ABD'nin Gazze'ye insani yardım planı için ilk adım atıldı: Gemiler yola çıktı

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, bölgedeki insani yardım operasyonlarına destek olması ve Gazze Şeridi’nde geçici bir liman inşa edilmesi için Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen dört geminin yola çıktığını açıkladı.

12PUNTO DIŞ HABERLER

Pentagon Sözcüsü, Gazze'nin kuzey bölgesine gönderilen gemilerin, amfibik askeri seyyar limanı görevi göreceği ve büyük yüklerin kıyıya çıkarılması ve sevkiyatını kolaylaştıracağı bilgisini verdi.

Patrick Ryder, söz konusu gemilerin Gazze'ye ulaşması ve seyyar limanın kurulması için gereken süreyi "geçen cuma gününden başlayarak toplam 60 gün" olarak öngördüklerini dile getirdi. Ryder, seyyar iskelenin faaliyete  geçmesiyle, ?günde yaklaşık 2 milyon öğün yemeğin teslimatını mümkün kılacağını belirtti.

BİDEN'IN GEÇİCİ LİMAN PLANI

İsrail'in Gazze'yi dış dünyaya bağlayan kara yollarında yardım konvoylarının geçişini engellemesi nedeniyle yardım akışının durma noktasına gelmesinin ardından, geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden bölgeye geçici liman kurma planını duyurmuştu.

Biden açıklamasında "Bu geçici liman yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze'ye girişini mümkün kılacaktır ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail, Gazze'ye daha fazla insani yardım girişine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının ateş altında kalmadığından emin olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn, İsrail'in karadan yardımları engellemesinin ardından, yardımların havadan ulaştırılması için operasyonlar düzenlemeye başlamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Gazze Gazze Limanı Gazze Şeridi İsrail