Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

ABD’yi vuran Milton Kasırgası’nda bilanço artıyor; can kaybı 16'ya yükseldi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Milton Kasırgası felaketi devam ediyor. Bilanço her geçen gün ağırlaşırken, Florida'nın batısındaki sahil kesiminden kategori 3 seviyesinde karaya çıktı. Felakette şimdiye kadar en az 16 kişi hayatını kaybetti.

ABD’yi vuran Milton Kasırgası’nda bilanço artıyor; can kaybı 16'ya yükseldi

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) Milton Kasırgası'nın Florida'nın Siesta Key kentinde kategori 3 seviyesinde karaya çıktığını açıkladı.

Rüzgarın hızının saatte 205 kilometre olduğu belirtildi. Yaklaşık 2 buçuk saat sonra rüzgar hızı 165 kilometreye düştü. Kasırga da böylece Kategori 2'ye geriledi.

Ancak Milton nedeniyle eyelat genelinde çok sayıda hortum meydana geldi. En az 125 ev ciddi hasar aldı. Bir buçuk milyona yakın ev ve iş yeri elektriksiz kaldı ve en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Hillsborough County’de kasırganın yol açtığı yağışta 14 yaşında bir çocuk, suyun üzerinde moloz parçaları arasında mahsur kaldı. Çocuğun yardıma polisler koştu. Enkazın üzerinde yalnız ve yarısı su altında olan çocuk tekneyle kurtarıldı.
ABD Sahil Güvenlik ekipleri ise Florida açıklarında mahsur kalan ve soğutucuya tutunarak yardım bekleyen bir adamı kurtardı.

Yetkililer kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.


Haber Kaynağı : İHA

İlgili Haberler

ABD Florida Hortum kasırga