Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Amerikalı Youtuber anneye hapis cezası: Gerekçe çocuk istismarı

ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan Ruby Frenke isimli popüler Youtube yayıncısı, çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle dört ila altmış yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Amerikalı Youtuber anneye hapis cezası: Gerekçe çocuk istismarı

42 yaşındaki Ruby Frenke, çocuklarıyla çektiği Youtube videolarında ebeveynlikle ilgili içerikler üretiyordu. Katı ebeveynlik tavsiyeleriyle popüler olan yayıncı, Youtube kanalında yaptığı yayınlarda çocuklarını sık sık cezalandırarak, izleyicilerine benzeri yöntemlerle çocuklarını terbiye etmelerini tavsiye ediyordu. Frenke’nin Youtube’da iki milyondan fazla takipçisi vardı. Çocuklarını istismar ettiği gerekçesiyle yargılanan Frenke, mahkemede suçlu bulundu. 

Ruby Frenke mahkemede birlikte yayın yaptığı iş ortağı Jodi Hildebrandt ile birlikte yargılandı. Hâkim iki isme de üst sınırdan ceza vererek, dört ila altmış yıl hapis cezası almalarına hükmetti. Frenke ve Hildebrandt’ın ne zaman tahliye olacağı, şartlı tahliye memurlarının kararlarına bağlı olarak değişebilir. Ancak hâkimin verdiği minimum ceza sınırı olan dört seneyi hapiste geçirecekler.

Mahkemede Utah savcısı Eric Clarke, Frenke’nin yayın yaptığı dönemde 9 ve 11 yaşında olan iki çocuğunun, ‘toplama kampı benzeri’ bir ortamda kaldığını söyledi. Frenke’nin Youtube yayınlarını ‘toplum için bir tehdit’ olarak niteleyen savcı, “Çocuklar düzenli olarak yemek, su, uyuyacak yatak ve neredeyse her türlü eğlenceden mahrum bırakıldılar” dedi.

MAHKEMEDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kararın ardından Frenke, çocuklarından özür diledi. "O kadar şaşırmıştım ki karanlığın aydınlık, doğrunun yanlış olduğuna inandım" diyen Frenke, mahkemede gözyaşlarına boğuldu.

 Frenke savunmasında “Bu dünyanın kontrol eden polislerle, insanları yaralayan hastanelerle, beyin yıkayan devlet kurumlarıyla, şehvetli ve yalancı din adamlarıyla, ailelerini korumayan kocalarla dolu şeytani bir yer olduğuna inandırıldım” ifadelerini kullandı.

İki kadın, Frenke’nin 2023 yılında yetersiz beslenme sorunu yaşayan 12 yaşındaki oğlunun Hildebrant’ın evinden kaçarak komşularından su ve yiyecek istemesinin ardından tutuklanmıştı.



Haber Kaynağı : 12punto

YouTube Ebeveyn ABD