Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Avrupa ülkeleri Ukrayna'ya kara birlikleri göndermeyi düşünüyor: AB liderlerinden kritik açıklamalar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, batılı ülkelerin Ukrayna’ya asker gönderebileceğini söyledi.

Avrupa ülkeleri Ukrayna'ya kara birlikleri göndermeyi düşünüyor: AB liderlerinden kritik açıklamalar

Pazartesi günü Paris’te 20 Avrupalı liderin Ukrayna’daki savaşı değerlendirmek için katıldığı toplantının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron, önemli açıklamalar yaptı. Macron, Ukrayna’ya kara birlikleri göndermenin seçenekler arasında olduğunu belirtti, ancak bu konuda bir anlaşmaya varılmadığının da altını çizdi.

Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada "Rusya'nın yenilgisinin Avrupa'da güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Bugün resmi olarak, onaylanmış bir şekilde birliklerin sahaya gönderilmesi konusunda bir fikir birliği yok. Ancak dinamikler açısından hiçbir şey göz ardı edilemez" dedi.

Macron’un açıklamalarına göre, asker gönderme seçeneğini düşünen başka ülkelerde var. Fransız lider, ‘stratejik belirsizliği’ sürdürmek için hangi ülkelerin asker gönderme seçeneğini değerlendirdiğini açıklamayacağını söyledi.

Macron, "Rusya'nın kazanmaması için elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda’da açıklama yaparak, en hararetli tartışmanın asker gönderme konusunda olduğunu ancak bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. Slovakya Başbakanı Robert Fico ise, ‘çok sayıda’ NATO ve AB üyesi ülkenin, Ukrayna ile ‘ikili anlaşmalar yaparak’ asker göndermeyi düşündüğünü açıkladı.

Paris’teki konferans, Ukrayna’nın cephede gerilemeye başlaması ve askeri kayıplarının artmasının ardından geldi. Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna’ya kapsamlı bir askeri yardım paketini reddetmişti. Cephane ve insan gücü sıkıntısı yaşayan Ukrayna, uluslararası desteğin gecikmesinin ardından cephede sorunlar yaşamaya başladı.

Avrupa’da ise Rusya’yla ABD’nin yardımı olmadan karşı karşıya gelme ihtimali konuşuluyor. Alman Das Bild gazetesi, Paris’te düzenlenen konferansın Ukrayna’nın geleceği için ‘hayati önemde’ olduğu görüşüne satırlarında yer verdi. Das Bild’e göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD’nin Ukrayna’da kendisini geri çektiğini ve Avrupa’nın daha fazla sorumluluk alması gerektiğini düşünüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Fransa Macron Paris ukrayna NATO Avrupa Birliği