Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden’dan garip paylaşım: 'Karanlık Brandon'

ABD Başkanı Joe Biden Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) ardından X hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki topladı. 2021 yılında Trump destekçilerinin kendisiyle alay etmek için dolaşıma soktuğu bir fotoğrafı paylaşan Biden, paylaşımında “Tıpkı çizdiğimiz gibi” mesajını yazdı.

Biden’dan garip paylaşım: 'Karanlık Brandon'

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD Başkanı Joe Biden’ın paylaşımı X’te tepkilere neden oldu. 

NFL finallerine gönderme yapmak amacıyla kendisiyle alay eden bir fotoğrafı alıntılayan Biden, insanların anlamını tam olarak çözemediği “Tıpkı çizdiğimiz gibi” mesajıyla bir tweet paylaştı.

GAZZE'DEKİ İNSANİ KRİZLE DALGA MI GEÇTİ?

Paylaşılan fotoğrafa özellikle ABD dışında yaşayan insanlar tepki gösterdi. Siyah bir fonda, gözlerinden kırmızı ışıklar saçan Biden fotoğrafı, X kullanıcıları tarafından Gazze’de devam eden insani krizle dalga geçmek olarak algılandı. Buna karşın CNN’e yorum yapan uzmanlar, fotoğrafın tamamen ABD’de yaşayanlara yönelik bir mesaj olduğunu ve paylaşılan tweet’in ülkedeki en popüler spor etkinliklerinden olan NFL finalleriyle ilgili olduğunu söylediler. 

Bazı X kullanıcıları, Biden’ın tweet’inin altına “Hesabın ele mi geçirildi?” ve “Bunu bir stajyerin paylaştığını sandım” gibi mesajlar yazdı. 

"KARANLIK BRANDON"

2021 yılında X’te sıkça paylaşılan dalga geçme amaçlı görsel, özellikle ABD başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığını iddia eden Trump destekçileri tarafından propaganda amacıyla kullanılıyordu. ‘Dark Brandon’(Karanlık Brandon) olarak bilinen fotoğraf Biden’ın şeytani bir insan olduğu mesajını vermek amacıyla kullanılıyordu.

TAYLOR SWİFT ETKİSİ

2021 başkanlık seçimlerinde Biden’ı destekleyen Taylor Swift’in erkek arkadaşı, NFL finallerinde oynuyordu.

Maçı kazanan Kansas City Chiefs’in oyuncusu olan Travis Kelce’nin, NFL finallerinin ardından Taylor Swift’le sahada öpüşmesi, dünya basınında ve sosyal medyada en çok ilgi çeken anlardan biriydi.

Taylor Swift’te Trump destekçileri tarafından ‘seçim komplosu’nun parçası olmakla suçlanmıştı. 

Biden’ın paylaşımının Swift’in desteklediği takımın kazanması ile komplo teorileri arasında bir bağ kuran, Trump destekçileriyle alay etme amaçlı bir paylaşım olduğu düşünülüyor.

Buna karşın özellikle Gazze’ye odaklanmış olan uluslararası kamuoyu, Refah bölgesine operasyonlar düzenlenirken yapılan paylaşımı ‘saldırgan’ buldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Gazze Joe Biden NFL Operasyon Taylor Swift Travis Kelce