Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden’dan Netanyahu’ya sinkaflı küfür: İkili görüşmelerde etmiş!

ABD Başkanı Joe Biden'in, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ateşkes önünde bir engel olduğunu söyleyerek, Netanyahu'ya “g.t” ve “Bana cehennemi yaşatıyor” dediği iddia edildi. Biden’ın geçen hafta da Netanyahu’ya ‘s.kik bir adam’ dediği iddia edilmişti.

Biden’dan Netanyahu’ya sinkaflı küfür: İkili görüşmelerde etmiş!

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'ya küfür ettiği iddia edildi.

Netanyahu için “g.t” ve “Bana cehennemi yaşatıyor” dediği iddia edilen Biden'ın ayrıca Netanyahu’ya ‘s.kik bir adam’ dediği de iddia edilmişti.

NBC’ye konuşan hükümet kaynaklarına göre Biden, 'toplantılarda' ve 'ikili görüşmelerde' Netanyahu için bu ifadeleri kullandı. 

Sebep olarak ise Netanyahu’nun Gazze’deki savaşı idare etme şekli gösteriliyor. Gazze’de savaşın uzaması ve İsrail’in kullandığı yöntemler nedeniyle oy kaybı yaşayan Biden’ın, İsrail’e verdiği destek bir süredir seçmenleri tarafından sorgulanıyordu. 

"GAZZE’DE REFAH BÖLGESİNE OPERASYON BAŞLADIKTAN SONRA..."

İsrail, Refah bölgesine yönelik operasyonlarını artırırken, NBC’nin ‘başkanın yakın çevresine’ dayandırdığı habere göre Biden, savaşla ilgili yakın çevresine ‘artık yeter’ dedi.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında, görev onay oranı %40 seviyesinin altına düşen Biden’ın, gelecek Kasım ayında yapılacak seçimler için yapılan anketlerde de Donald Trump’ın 11 puan gerisinde olduğu görülüyor. 

Araştırmacılar, ekonomik durgunluk, göç ve hayat pahalılığı gibi nedenlerin yanında, Biden’ın oylarının erimesindeki en önemli sebeplerin arasında Gazze’de yaşananları ve Biden hükümetinin İsrail’e olan desteğini de gösteriyor. 

ABD basınında yer alan haberlere göre Beyaz Saray, İsrail’e olan desteğini azaltmaya başlayabilir. 

Özellikle geçen hafta bölgede ziyaretler gerçekleştiren Blinken, Gazze’nin güneyine bir operasyonu desteklemediklerini Tel Aviv’de yaptığı ziyaretinde dile getirmişti. 

1 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan Refah’a yapılacak bir operasyonun, bölgede ciddi bir insani krizi tetiklemesinden korkuluyor. Buna karşın ABD’nin İsrail’e olan silah sevkiyatını kısıtlamak gibi bir opsiyonu dillendirmediği de biliniyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ise iddiaları yalanlayarak ABD başkanı ve İsrail başbakanı arasında ‘saygıya dayalı bir ilişki’ olduğunu belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Blinken Donald trump Joe Biden ABD İsrail