Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Biden’dan Putin'e sinkaflı küfür: Daha önce de hakaret etmişti

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir etkinlikte Putin için ‘çılgın p.ç’ dedi. Putin'e yönelik ağır ifadesi dikkat çeken Biden, İngilizcede 'o.. çocuğu' anlamına gelen 'SOB' kısaltmasını da kullandı.

Biden’dan Putin'e sinkaflı küfür: Daha önce de hakaret etmişti

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD Başkanı Joe Biden daha önce de Putin'e yönelik ağır ifadeler kullanmıştı.

Bugüne kadar çeşitli konuşmalarında Putin'i 'katil' ve 'savaş suçlusu' olarak tanımlayan Biden, Putin'e yönelik kullandığı dili oldukça sertleştirdi. Biden iklim değişikliğinin insanlık için varoluşsal bir tehdit olduğundan bahsettiği sırada, "Çılgın p.ç Putin'e rağmen iklim krizi en büyük varoluşsal tehdit" ifadesini kullandı.

Biden konuşmasında iklim krizinin Putin'den bile daha ciddi bir tehdit olduğunu vurguladı. Bunu yaparken Putin'le ilgili ağır hakaretler kullanan Biden, İnglizce'de 'o.. çocuğu' anlamına gelen 'SOB' kısaltmasını da yine Putin'i nitelemek için kullandı.

81 yaşındaki Biden son zamanlarda küfürlü ifadeleri sıkça kullanmaya başlamasıyla gündeme gelmeye başladı.

Geçtiğimiz haftalarda da Trump'la ilgili küfürlü ifadeler kullanan Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'e ilk kez küfür etmiş oldu. 

Biden'ın Putin'e olan sert çıkışı Rus muhalif lider Navalny'nin ölümünün ardından geldi. Biden daha önce çeşitli suikast girişimlerinden kurtulan Navalny'nin öldürülmemesi konusunda Putin'i uyarmıştı. Alexey Navalny geçtiğimiz günlerde Sibirya'da bir hapishanede şüpheli biçimde hayatını kaybetti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Putin Joe Biden ABD Rusya küfür iklim krizi