Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Biden'ın yerine muhtemel başkan adayı Kamala Harris'in net serveti...

Demokratların muhtemel başkan adayı Kamala Harris ABD’nin gündeminde. WSJ haberi Harris’in diğer başkan adaylarına göre oldukça ‘sıkıcı’ bir yatırım portföyüne sahip olduğunu belirtiyor

Biden'ın yerine muhtemel başkan adayı Kamala Harris'in net serveti...

Joe Biden’ın ABD başkanlık seçimlerinden çekilmesinin ardından tüm gözler ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e çevrildi. Wall Street Journal’ın haberinde Kamala Harris’in yatırım portföyü mercek altına alınıyor.

ABD’nin federal kayıtlarına göre Harris ve eşi Doug Emhoff oldukça muhafazakar yatırımcılar. Paralarının çoğunu sıradan endeks fonlarında tutuyorlar. Harris ABD’yi yönetmek için aday olurken Amerikalı seçmenlerse onun mali durumunu nasıl yönettiğini izliyor.

2023 YILINDA YARIM MİLYON DOLAR KAZANDILAR

WSJ haberine göre, çift geçen yıl yaklaşık yarım milyon dolar kazandı. Demokrat başkan adayı ve eşinin portföylerinde 3.6 milyon ila 7.36 milyon dolar arasında değere sahip varlıklar ve gayrimenkuller bulunuyor. Mali müşavirler, servetlerinin çoğunun, ortalama bir Amerikalıdan farklı olarak emeklilik hesaplarında olduğunu söyledi. Ayrıca ikilinin mortgage faiz oranları ev almak isteyen birçok Amerikalının kıskanacağı bir oran olan %2.625'de sabitlenmiş.

Harris ve Emhoff’un ortaklaşa verilen bir vergi beyannamesine göre, 2023’te çift birlikte 450,299 dolar kazandılar. Söz konusu gelir, Harris'in başkan yardımcısı olarak kazandığını bildirdiği maaş olan 218,784 dolardan ve Emhoff'un Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi'nde misafir profesör olarak kazandığı 174,994 dolardan oluşuyor. Harris'in kitaplarının telif haklarından yaklaşık 6.000 dolar gelir elde edilmiş. İkili banka hesaplarından ve diğer yatırımlardan 50,603 dolar vergiye tabi getiri sağladılar.

KİTAP BASIMINDAN 749 BİN 484 DOLAR KÂR ELDE ETTİ

Harris ayrıca 2019'da yayınlanan iki kitabından daha fazla kazanıyordu. 2020’deki ilk basımından bu yana Harris toplamda 749,484 dolar kâr elde etti.

İkili 2023’te 23.026 dolar bağış yaptı. En büyük bağışları Kaliforniya ve Howard Üniversitesi’ne yaptı. Ayrıca kâr amacı gütmeyen altı kuruluşa ve dini topluluğuna katkıda bulundu.

İkisinin birlikte, emeklilik hesaplarında 1.79 milyon dolar ile 4.4 milyon dolar arasında bir miktar bulunuyor. Söz konusu miktar, Harris'in Kaliforniya'da eyalet ve yerel yönetimde çalışırken kazandığı emeklilik birikimlerinin tahmini değerini içermiyo


Haber Kaynağı : 12punto

Kamala Harris ABD Başkanı Joe Biden ABD