Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

ChatGPT'nin geliştirilmesinde büyük rol oynamıştı: Yapay zeka devinde ayrılık şoku

OpenAI'ın Baş Teknoloji Yöneticisi Mira Murati, şirkette geçirdiği altı buçuk yılın ardından ayrılma kararı aldı. Murati, OpenAI ekibine gönderdiği mesajda, ayrılmanın zorluğuna rağmen bunun doğru bir zaman olduğunu ifade etti.

ChatGPT'nin geliştirilmesinde büyük rol oynamıştı: Yapay zeka devinde ayrılık şoku

OpenAI’da ChatGPT ve Dall-E’nin geliştirilmesinde kritik rol oynayan OpenAI Baş Teknoloji Yöneticisi Mira Murati şirketten yarılma kararı aldı.

Murati, OpenAI ekibine gönderdiği ve X’ten yayınladığı mesajında, “OpenAI takımıyla geçen altı buçuk yılım olağanüstü bir ayrıcalıktı. İnsanın el üstünde tuttuğu bir yerden ayrılması için ideal bir zaman yok, ancak bu an doğru bir zamanmış gibi geliyor” ifadelerine yer verdi.

Mühendis olan Mira Murati bu kararla OpenAI’dan ayrılan bir dizi üst düzey yönetici arasına katılmış oldu.

OpenAI’da şu sıralar bir  yönetim krizi yaşanıyor. ABD merkezli yapay zeka şirketi, yatırımcılardan fon alıp gelir yaratmayı kolaylaştırmanın dahil olduğu tartışmalı bir büyüme planı oluşturmaya çalışıyor.

Kâr amacı gütmeyen bir alaştırma laboratuvarı olarak kurulan ve kâr amacı taşıyan bir birim inşa eden şirket, yatırımcılar için daha fazla net geri dönüş sağlayabilecek bir yeniden yapılanma üzerinde kafa yoruyor.

OpenAI baş araştırmacısı ve kurucu ortağı Ilya Sutskever'in daha güvenli yapay zekâya adanmış yeni bir firma kurmak üzere mayıs ayında şirketten ayrılmıştı.

Diğer OpenAI kurucu ortağı John Schulman da ağustos ayında rakip Anthropic'e katılmak üzere şirketten ayrıldı. OpenAI başkanı ve kurucu ortağı Greg Brockman da şu anda uzun süreli izinde…



Haber Kaynağı : 12punto

yapay zeka Yapay zeka uygulaması ChatGPT OpenAI OpenAI DALL-E OpenAI ChatGPT