Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Çin'de Maymun Çiçeği alarmı: Ülkeye giriş-çıkışlar izlenecek

Çin'de gümrük yetkilileri, ülkeye giriş-çıkışların 6 ay boyunca izleneceğini açıkladı. Ayrıca, eşyaların dezenfekte edilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Çin'de Maymun Çiçeği alarmı: Ülkeye giriş-çıkışlar izlenecek

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) M çiçeği virüsünün (mpox) yayılmasını 'uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu' olarak tanımasının ardından, Çin'de olası bit salgına karşı yeni önlemler yürürlüğe girdi.

Gümrük İdaresi, ülkeye giriş-çıkışların 6 ay süreyle takip edileceğini bildirdi. Ülkeye giriş yapanların sağlık taramasına tabi tutulacağı, yolcuların taşıdığı eşyaların da kontrol edileceği aktarıldı. Açıklamada, M çiçeği vakalarının olduğu bölgelerden gelen araçların, konteynerlerin ve eşyaların da dezenfekte edilmesi gerektiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde DSÖ, Avrupa'da ilk M çiçeği vakasının İsveç'te görüldüğünü açıkladı. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, İsveç'in, Afrika kıtası dışındaki ilk M çiçeği virüsü vakasını doğruladığını bildirdi. Kluge, "İsveç sağlık yetkilileri, enfekte kişinin Afrika'da mpox salgını yaşanan bir bölgeye seyahat ettiğini açıkladı" ifadesini kullandı.

Enfekte olan kişinin belirtilerine göre tedavi gördüğünü bildiren Kluge, hastanın izolasyonu ve temaslı takibi dahil halk sağlığı önlemlerinin alındığını vurguladı. Kluge, "İsveç sağlık otoriteleri, halkın geneline yönelik tehdidin düşük olmasına rağmen dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor" değerlendirmesinde bulundu.

PAKİSTAN'DA 11 VAKA BİLDİRİLMİŞTİ

Öte yandan, Pakistan'da bu yıl ilk defa 3 kişide M çiçeği virüsü tespit edildiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sacid Şah, yaptığı açıklamada, bu kişilerde viral enfeksiyonun hafif semptomlarının görüldüğünü ancak bulaşmayı önlemek için temaslı takibi gerçekleştirildiğini belirtti. Şah, numunelerin teyit için Ulusal Sağlık Enstitülerine gönderildiğini söyledi.

Pakistan'da Nisan 2023'ten bu yana biri ölümle sonuçlanan 11 mpox vakası bildirilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

mpox maymun çiçeği maymun çiçeği virüsü