Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Göç akınına karşı ilginç çözüm!

Birleşik Krallık, yasadışı göçü önlemek amacıyla göç veren ülkelerdeki sosyal medya fenomenlerine binlerce sterlin teklif ederek yeni göç yasalarını ve Ruanda'ya sınır dışı edilme riskini duyurma planı yapıyor.

Göç akınına karşı ilginç çözüm!

The Times'ın raporuna göre, Birleşik Krallık hükümeti, yasadışı göçle mücadelede yeni bir strateji olarak, potansiyel göçmenleri yasadışı yollara başvurmaktan caydırmak için sosyal medya influencerlarına ödeme yapmayı hedefliyor. Bu plan, özellikle TikTok üzerindeki güvenlik endişeleri nedeniyle, hükümetin sosyal medya kullanımına yönelik getirdiği yasaklarla çelişiyor.

GÖÇMEN KAÇAKÇILARI İLE MÜCADELE

İnsan kaçakçılarının, göçmenleri çekmek için sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanması karşısında, İçişleri Bakanlığı da bu platformları potansiyel göçmenlere ulaşmak ve onları bilgilendirmek için kritik bir araç olarak görüyor. Bu çabalar, Ruanda politikasının uygulanmasını içeren geniş çaplı bir reklam kampanyasının bir parçası olacak.

İNFLUENCERLARLA İŞBİRLİĞİ

Hükümet, Arnavutluk, Irak, Mısır, ve Vietnam gibi ülkelerdeki gençleri etkileyebilecek influencerlarla işbirliği yapmayı planlıyor. Bu influencerlar arasında rapçiler, komedyenler, yaşam tarzı blog yazarları ve TV ünlüleri yer alıyor. Seçilen sosyal medya fenomenlerine, mesajlarını gençlere daha etkili bir şekilde ulaştırabilmeleri için toplamda yaklaşık 30 bin poundluk bir bütçe ayrıldı.

KAMPANYANIN ETKİSİ

Bu strateji, Birleşik Krallık'a yasadışı yollarla seyahat etmenin riskleri hakkında gençleri bilgilendirmeyi amaçlıyor. Hükümetin sosyal medya kampanyaları şimdiye kadar Arnavutluk'ta 946 bin kişiye ulaşırken, kampanya sitesine 231 bin tıklama alındı. Kampanyanın toplam maliyeti ise 380 bin pound olarak açıklandı.

Bu yenilikçi yaklaşım, Birleşik Krallık'ın yasadışı göçle mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olabilir ve sosyal medyanın gücünden yararlanarak bilinçlendirme çabalarını yeni bir boyuta taşıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Birleşik Krallık fenomen Fenomenler Göçmen hükümet İçişleri Bakanlığı influencer Kampanya ödeme Sosyal Medya