Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Husiler 'vurduk' dedi, ABD'den yalanlama geldi

Husilerden yapılan açıklamada, Akdeniz açıklarında ve İsrail'in Hayfa Limanı'nda 5 geminin hedef alındığı belirtildi. ABD tarafından yapılan açıklamadaysa 'tam isabet' iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifadeleri kullanıldı.

Husiler 'vurduk' dedi, ABD'den yalanlama geldi

Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, "Irak'taki İslami Direniş" adlı Şii koalisyonla birlikte İsrail'e yönelik 2 saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Açıklamada, "İlk saldırıda, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal eden şirketlere ait 2 kargo gemisi ve 2 çimento tankeri çok sayıda dron ile hedef alındı." ifadesi kullanıldı.

Diğer saldırıda ise Akdeniz'de Hayfa Limanı'na gitmekte olan bir geminin hedef alındığı ve saldırıların "tam isabet" gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, saldırıların İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı işlediği suçlara karşılık ve Filistin halkına destek için düzenlendiği belirtildi.

ABD: 'BAŞARILI SALDIRI' İDDİASI DOĞRU DEĞİL

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin "USS Dwight D. Eisenhower" uçak gemisine yönelik "başarılı bir saldırı" gerçekleştirdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. 

CENTCOM, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, son 24 saatte ABD'nin Kızıldeniz'de İran destekli Husilere ait 3 insansız suüstü aracını imha ettiği bildirildi.

Söz konusu araçların doğrudan ABD güçleri ve bölgedeki gemilere tehdit teşkil ettiği belirtilen açıklamada, ABD'nin, seyrüsefer serbestisini korumak ve uluslararası suları ABD Donanması gemileri ve ticari gemileri için daha güvenli hale getirmek amacıyla bu adımı attığı savunuldu.

Açıklamada, Husilerin, Yemen'de kontrol ettiği bölgeden Aden Körfezi'ne 3 anti balistik füze attığı, ciddi bir hasar ve yaralanan olmadığı ifade edildi.

"Husi güçlerinin USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisine yönelik başarılı bir saldırı gerçekleştirdiğine ilişkin iddialar doğru değil." denilen açıklamada, Husilerin Gazze'deki Filistinlileri temsil ettiklerini belirttikleri, ancak masum insanların hayatlarını tehlikeye attıkları savunuldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin görev bölgesinden ayrılarak ABD'ye dönüş yolculuğuna geçtiğini bildirmişti.

Pentagon, 6 Aralık'ta Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını belirtmiş, 18 Aralık'ta da "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.


Haber Kaynağı : AA

ABD Merkez Komutanlığı Centcom Husiler