Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Irak Ordusu, Sincar'da PKK kontrolünü sonlandırdı

Irak ordusu, Musul'un Sincar ilçesinde tam kontrol sağladığını ve Suriye sınırına kadar uzanan bölgelerde güvenliği artırdığını duyurdu. Sincar'daki istikrar sayesinde 11 binden fazla aile, bölgeye geri dönmeye başladı

Irak Ordusu, Sincar'da PKK kontrolünü sonlandırdı

Irak ordusu, Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde tam kontrol sağladığını ve bu bölgenin Suriye sınırına kadar uzanan alanlarda güvenliği artırdığını duyurdu. Musul Batı Operasyonları Komutanı Tümgeneral Ali Fazıl İmran, Irak güçlerinin Sincar ve çevresindeki Cezire el-Baac ile Cezire el-Hadr gibi sınır bölgelerinde kontrolü sağladığını belirtti.

İmran, Irak ordusu, polis, sınır muhafızları ve Haşdi Şabi güçlerinin Musul vilayeti sınırları içinde 265 kilometrekarelik bir alanda tam hakimiyet kurduğunu açıkladı. Sincar'daki güvenlik durumunun önemli ölçüde iyileştiğini ve bu durumun 11 binden fazla ailenin bölgeye geri dönmesine olanak tanıdığını vurguladı.

2015 yılında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında terör örgütü PKK'nın Sincar'a yerleştiği belirtiliyor. Ancak ilçedeki istikrarın sağlanamaması nedeniyle binlerce aile hala göç ettikleri kamplarda yaşamaya devam ediyor.


Haber Kaynağı : İHA

ırak Irak Savunma Bakanı Kuzey Irak türkiye ırak terör terör operasyonu terörle mücadele