Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İran'da nükleer silah var mı? İran'ın kaç tane nükleer başlığı var?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrası geçtiğimiz günlerde İran tarafından İsrail'e 300'e yakın drone saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrası bölgede itidal çağrısı yapılırken İsrail, İran'ın İsfahan kentinde 3 drone'u düşürdü. Saldırı sonrası olası savaş ihtimaline karşı kullanıcılar, İran'da nükleer silah var mı? İran'ın kaç tane nükleer başlığı var? sorularını yöneltmeye başladı. Peki İsrail'in nükleer başlığı var mı? İşte ayrıntılar...

İran'da nükleer silah var mı? İran'ın kaç tane nükleer başlığı var?

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne sürdürdüğü saldırılarda 33 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

İran ise, geçtiğimiz günlerde İsrail'e yönelik 300 drone saldırısı gerçekleştirdi. İsrail tarafından yapılan açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail ise, saldırı sonrası itidal çağrılarına rağmen gece saatlerinde İran'ın İsfahan kentinde 3 drone'u düşürdü.

Bu gelişme sonrası kullanıcılar, İran'ın kaç tane nükleer başlığı var? İsrail'in nükleer başlığı var mı? İran'da nükleer silah var mı? sorularını yöneltmeltmeye başladı. İşte ayrıntılar...

İRAN'IN NÜKLEER SİLAHI VAR MI?

İran'ın nükleer silahı olmadığına inanılsa da Tahran yönetiminin nükleer silah geliştirme programı olduğuna inanlar da mevcut. Ancak İran söz konusu iddiaları reddediyor. İran'Da geçen yıl Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, yer altındaki Fordo adlı nükleer tesisinde yüzde 83,7 saflığa kadar zenginleştirilmiş uranyum parçacıkları tespit etmişti. Ancak nükleer silah için uranyumun yüzde 90 oranında zenginleştirilmesi gerekiyor.

Bu nedenle birçok kişi İran'ın nükleer silahı olduğunu düşünse de resmi olarak İran'ın bu yönde bir açıklaması bulunmuyor.

İSRAİL'DE NÜKLEER SİLAH VAR MI?

İsrail’de ise nükleer başlık sayısının yaklaşık 80 adet olduğu düşünülüyor. Uluslararası toplum, İsrail'in nükleer silahlara sahip olduğundan şüphe etmese de Tel Aviv yönetimi, nükleer silahlara sahip olup olmadığı yönünde resmi bir açıklamada bulunmadı.


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail Gazze Nükleer nükleer silah nükleer başlık