Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Birleşik Krallık'a çağrı: 'Adaletsizliğe son verin'

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşik Krallık'a çağrı yaparak, Kıbrıslı Türklere karşı 'adaletsizliğe' son verilmesini talep etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Birleşik Krallık'a çağrı: 'Adaletsizliğe son verin'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adadaki garantör ülkelerden biri olarak Birleşik Krallık hükümetinin Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlara karşı sorumlulukları olduğunu hatırlattı. Tatar, Kıbrıs Türk halkına yönelik eşit olmayan muamelenin gözden geçirilmesini istedi.

İngiltere'nin GB News kanalına konuşan Tatar, adaya yönelik adaletsizliklerden birinin Birleşik Krallık'tan KKTC'ye doğrudan uçuşların yapılmaması olduğuna işaret etti.

Tatar, kendilerine yönelik izolasyonların hafifletilmesinin barışa katkıda bulunacağını vurgulayarak Kıbrıs Türk halkına yönelik eşit olmayan muamelenin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Vizyonlarının Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm olduğuna dikkati çeken Tatar, 'Enerji, su, doğal kaynaklar gibi birçok alanda iş birliği yapılması, hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar için fayda sağlayacaktır' ifadelerini kullandı.

'RUMLAR AB'DEKİ POZİSYONLARINI KULLANARAK KIBRISLI TÜRKLERİ SIKIŞTIRIYOR'

Halkı için adalet çağrısı yapan Tatar, Kıbrıslı Rumların tanınan bir devleti olduğuna ve adil olmayan bir şekilde 20 yıl önce Avrupa Birliği (AB) üyesi yapıldığına ancak KKTC'nin birlik dışında kaldığına işaret ederek hali hazırda Kıbrıslı Rumların AB'deki pozisyonlarını kullanarak Kıbrıslı Türkleri ambargolarla sıkıştırdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan yaklaşık 20 bin İngiliz vatandaşı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

'Yıllar içinde çok iyi bağlantılar kurduk. Buradaki halkımız İngiliz toplumuyla bütünleşmiş durumdalar. Binlerce insanımız Kıbrıslı Türkleri destekliyor ancak ne yazık ki halkıma yönelik eşitsizlik halen devam etmektedir. Birleşik Krallık hükümetine, Kıbrıs'ın garantör güçlerinden biri olarak Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlara karşı sorumlulukları ve yükümlülükleri olduğunu hatırlatıyorum. Adaletsizliğe son verilmesi çağrısında bulunuyorum.'

Tatar, kendilerine dayatılmış bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.


Haber Kaynağı : AA

KKTC Ersin Tatar kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Kıbrıs Birleşik Krallık İngiltere