Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Lübnan'dan kaçanlar deniz yoluyla Türkiye'ye geliyor: Savaştan kaçış rotası Mersin

Lübnan'da İsrail'in hava saldırıları sebebiyle havayolu ulaşımı askıya alındı. Lübnan'da bulunan başka ülkelerin vatandaşları, ülkeyi terk edebilmek için deniz yoluyla Mersin'e gelmeye başladı.

Lübnan'dan kaçanlar deniz yoluyla Türkiye'ye geliyor: Savaştan kaçış rotası Mersin

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı, Lübnan ve İsrail arasındaki savaşta mahsur kalan insanların kaçış rotası oldu. Lübnan’daki yabancı uyruklu 315 kişi, Tripoli Limanı’ndan Taşucu Limanı'na gelerek Lübnan'dan kaçmayı başardı. Bugüne kadar Lübnan’dan Taşucu’na toplam 677 yolcu ulaştı.

İsrail’in günlerdir beklenen Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine yönelik kara operasyonuna başlaması ile birlikte Lübnan’dan tahliyeler de hız kazandı.

LÜBNAN'DA YAŞAYANLAR İSRAİL SALDIRILARI YÜZÜNDEN TEDİRGİN

İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine saldırı düzenleneceği gerekçesiyle Beyrut’un güneyinde yaşayan sivillere tahliye çağrısı yaparken, bu olay Lübnan’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Çok sayıda ülke, vatandaşlarını Lübnan’ı terk etmeleri konusunda uyarırken, Lübnan’da uçuşların askıya alınması ile birlikte yabancı uyruklular deniz yolu ile Taşucu Limanı’na geldi.

Lübnan’ın Tripoli Limanı’ndan hareket eden gemi, çeşitli ülke vatandaşlarından oluşan 315 yolcusu ile Türkiye'ye ulaştı.

Limanda işlemleri tamamlanan yabancı uyruklular aileleri ile birlikte minibüslerle ilçeden ayrıldı. Yabancı uyruklu vatandaşların, Türkiye’nin değişik illerindeki havalimanlarından ülkelerine gideceği öğrenildi.


Haber Kaynağı : İHA

lübnan Mersin göç İsrail