Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Maldivler'den bir ilk olacak İsrail kararı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dünyadan tepki gelmeye devam ederken Maldivler, dikkat çeken bir karara imza attı. Buna göre Parlamento'da, İsrail pasaportu bulunan kişilerin ülkeye girişini yasaklamak için gereken yasa değişikliği kabul edildi.

Maldivler'den bir ilk olacak İsrail kararı

Ülkedeki ana muhalefet partisi Maldivler Demokratik Parti (MDP) tarafından Bakanlar Kurulu'na sunulan ve İsrail pasaportu sahiplerinin Maldivler'e girişini engelleyen yasa tasarısı, Parlamento'da oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇAĞRIDA BULUNDULAR

İlgili yasa değişikliği inceleme için Güvenlik Komitesine iletildi. Parlamentoda iktidar ve muhalefet milletvekilleri, hükümetin ve halkın isteği doğrultusunda söz konusu yasa değişikliği sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

GİRİŞLERİ YASAKLANACAK

Nihai oylamanın ardından çifte vatandaşlığı bulunanlar da dahil olmak üzere tüm İsrail pasaportu sahiplerinin Maldivler'e girişi yasaklanmış olacak.

Maldivler'de, İsrail vatandaşlarının ülkeye girişini engellenmesi için düzenlenen gösterilerin ardından Maldivler Devlet Başkanlığı Ofisi, haziran başında İsrail pasaportu sahiplerinin Maldivler'e girişini engellemek için yasa değişikliği yapmaya karar verdiğini açıklamıştı.


Haber Kaynağı : AA

hükümet iktidar İsrail Maldivler muhalefet