Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nvidia CEO'su yeni süper bilgisayarı tanıttı: 'Artık herkes programcı olabilir'

Nvidia CEO’su Jensen Huang, yeni geliştirdikleri yapay zekaya dayanan bilgisayarı tanıttı. Huang, üretken yapay zeka teknolojisiyle artık herkesin programcı olabileceğini iddia ederek, yapay zekanın geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Nvidia CEO'su yeni süper bilgisayarı tanıttı: 'Artık herkes programcı olabilir'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Nvidia CEO’su Huang, Tayvan’daki Computex forumunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Forumda DGX GH200 adlı yeni bir yapay zeka süper bilgisayar platformunu tanıtan Huang, ‘artık herkesin programcı olmasının mümkün olduğunu’ iddia etti.

Huang’a göre yapay zeka artık hem yeni uygulamalar oluşturabilecek, hem de mevcut uygulamaları iyileştirebilecek. Ayrıca Nvidia CEO’su, artık herkesin ‘bilgisayarla konuşarak programcı olabileceğini, istediği sonuçları da elde edebileceğini' söyledi.

Huang’ın iddiasına göre artık kod satırları yazmak gerekmeyecek, ancak mevcut yapay zeka araçları halen ‘virgül hataları’ yapabilir ve kullanıcıların uğraşması gereken tek sorun bu olacak.

Huang’ın iddiaları, Nvidia’nın yeni geliştirdiği DGX GH200’e dayanıyor. Üretken yapay zeka modellerine dayanan süper bilgisayar olan DGX GH200, Huang’a göre yeni bir çağın habercisi.

Üretken yapay zeka; metin, görüntü, ses ve sentetik veriler dâhil olmak üzere çeşitli içerik türleri ‘üretebilen’ bir yapay zeka teknolojisi türü.

Huang yeni süper bilgisayar için “Bu bilgisayar onu nasıl programladığınızla ilgilenmiyor. Onun yerine inanılmaz derecede gelişmiş dil modelleriyle ne demek istediğinizi anlamaya çalışıyor. Bu sayede programlama engeli inanılmaz derecede düşük olacak” ifadelerini kullandı.  

Huang ayrıca “Dijital uçurumu kapattık, artık herkes programcı olabilecek. Bilgisayara bir şeyler söylemeniz yeterli olacak” dedi.

Yapay zekanın, mimarların iki boyutlu modellerden kolayca üç boyutlu modeller oluşturmasını bile sağlayabileceğini de anlatan Huang, “Her bilgisayar çağında, daha önce mümkün olmayan farklı şeyler yapabiliyordunuz” dedi ve “yapay zekanın kesinlikle bu niteliklere sahip olduğunu” sözlerine ekledi.

Nvidia CEO’su, yapay zeka teknolojisindeki dönüşüme dikkat çekerek, yapay zekanın artık rakam ve metinler dışındaki bilgileri de anlayabildiğini ifade etti. Huang, yapay zekanın ‘çok modluluğu’ kavradığını, bu nedenle bütün endüstrileri değiştireceğini vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Üretken yapay zeka yapay zeka Nvidia DGX GH200