Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ölü sayısı 64'e yükseldi

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 64'e yükseldi.

Ölü sayısı 64'e yükseldi

CNN'nin aktardığı habere göre, Şili'deki yangınlarla mücadele eden yetkililer, en fazla etkilenen bölgelerdeki olağanüstü hal (OHAL) durumunun genişletildiğini duyurdu. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 64 olarak güncellendi.

Valparaiso'daki orman yangınlarının şiddeti nedeniyle, yaklaşık 1400 evin hasar gördüğü belirtildi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, koşullar göz önüne alındığında ölü sayısının artabileceğini ifade ederek, pazartesi ve salı günlerini Ulusal Yas Günü ilan ettiklerini açıkladı.

Yangınlardan etkilenen bölgelere askeri birliklerin konuşlandırılacağını belirten Boric, gerekli tüm kaynakların hazır bulundurulacağını vurguladı. İçişleri Bakanı Carolina Toha ise itfaiyecilerin 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangınıyla mücadelelerinin devam ettiğini açıkladı.

Haberde ayrıca, Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda çıkan yangına da değinildi. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi, yangının hızla yayıldığını ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başladığını bildirdi.

Devlet Başkanı Boric, orman yangınları nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiklerini sosyal medya hesabından duyurmuş, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların "kasıtlı" çıkarıldığını düşündüklerini belirtmişti.


Haber Kaynağı : AA

afet İtfaiye orman Şiddet Şili ulusal yas