Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rus generalden 'veba' iddiası. Ukrayna kasten saldı

Rus general, işgal ettikleri Zaporijya bölgesinde "domuz vebası salgını" tespit edildiğini söyledi ve Ukrayna'nın "kasten Afrika domuz vebası saldığını" iddia etti.

Rus generalden 'veba' iddiası. Ukrayna kasten saldı

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Komutanı Korgeneral İgor Kirillov,  ABD'nin askeri-biyolojik faaliyetlerine ilişkin düzenlediği brifingde çarpıcı iddialarda bulundu.

Kirillov 11 Aralık'ta yapılan sunumda "Ukrayna, Zaporijya'da kasten Afrika domuz vebası saldı" iddiasında bulundu. 

Kirillov düzenlenen brifinde, "Zaporijya'nın Çernigovka bölgesinde, Afrika domuz vebası virüsünün (ASFV) bir tarım işletmesine kasıtlı olarak sokulması sonucunda 7 binden fazla domuz imha edildi. Domuzlardaki bulaşma, taşıyıcı faaliyeti ya da vahşi yaşamın doğal göçü olmadan tespit edildi" açıklamalarını yaptı.

"STANDART DIŞI ASKERİ OPERASYONLAR YAPILIYOR"

Ukrayna'nın Amerika'yla birlikte hareket ederek kimyasal ve biyolojik silahlar kullandığını öne süren Kirillov, Ukraynalıların "sözde karşı saldırıda başarı elde edemedikleri" için Kiev'in "kimyasal ve biyolojik araçların kullanımı da dahil olmak üzere standart dışı askeri operasyon biçimlerini" kullanacağını söyledi.

Telegram tarafından oluşturulan telegra.ph aracılığıyla paylaşılan brifingte Kirillov, "Edindiğimiz bilgilere göre Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisi, ulusal güvenlik servislerinin zehirli maddeler kullanarak Rusya karşıtı bir provokasyon düzenlemek üzere faaliyetlerini koordine ediyor. Ukrayna Güvenlik Servisi, Ekim-Kasım aylarında Almanya'da Amerikan Honeywell Research Chemicals şirketi tarafından üretilen trietanolamin (asit çeşidi) ve nitrojen (azot çeşidi) içeren sodyum bileşiğinin 'küçük bir partisini' satın alan Ukraynalı REALAB şirketini devreye soktu" dedi.

Kirillov, Haziran ayında ABD'nin Ukrayna savaşında Rus hatlarının gerisine insansız hava araçlarından sivrisinek bırakarak Rus askerlerine hastalık bulaştırmayı planladığını iddia etmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

asker domuz düzenleme general Hastalık Rusya saldırı Telegram