Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Slovakya Başbakanı Fico, yeniden ameliyata alındı: 'Durumu çok ciddi'

Slovakya Başbakan Yardımcısı Robert Kalinak, uğradığı silahlı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede tedavisi devam eden Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun bugün 2 saatlik bir ameliyata daha alındığını açıkladı. Fico'nun durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Slovakya Başbakanı Fico, yeniden ameliyata alındı: 'Durumu çok ciddi'

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 15 Mayıs Çarşamba günü başkent Bratislava’nın yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında hükümet toplantısının yapıldığı bir kültür merkezinin önünde silahlı saldırıya uğramıştı.

Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Robert Kalinak ile Roosevelt Hastanesi Müdürü Miriam Lapunikova, bugünkü basın toplantısında, hastanede tedavi gören Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun son durumu hakkında bilgi verdi.

Lapunikova, ilk ameliyatın ardından Fico’nun bugün ikinci kez ameliyat geçirdiğini, silahlı yaralanmalar sonrasında yaralı bölgede kalan ölü hücre ve dokuların temizlendiğini bildirdi.

'DURUMU CİDDİ'

Bunun standart bir işlem olduğunu kaydeden Lapunikova, "Bilinci açık, durumu istikrarlı ama hala yoğun bakımda tutuluyor. Durumu son derece ciddi" dedi.

ŞÜPHELİNİN EVİNDE ARAMA

Slovak polisinin bir kişiyi cinayetle suçladığı açıklanırken, Slobak yerel basını şüphelinin 71 yaşında ve bir alışveriş merkezinin eski güvenlik görevlisi olduğunu yazdı.

Şüphelinin kimliğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, polis şüphelinin Levice kasabasında bulunan evinde saatler süren bir arama gerçekleştirdi.


Haber Kaynağı : AA

Robert Kalinak robert fico Slovakya silahlı saldırı Slovakya Başbakanı

İlgili Haberler