Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/dunya/video-pragda-universiteye-silahli-saldiri-11970

Prag'da üniversiteye silahlı saldırı

Çekya’nın başkenti Prag’ta bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, 10 kişi hayatını kaybetti, 9’u ağır olmak üzere 25 kişi de yaralandı. Polis tarafından yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen saldırganın Çekya vatandaşı 24 yaşındaki David Kozak olduğu belirtildi.


Çekya'nın
başkenti Prag'daki Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu belirtildi.

ŞAHIS YAKALANDI

Çekya'nın başkenti Prag'daki Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi'ne kimliği belirsiz kişiler silahlı saldırı düzenledi. Olayın ardından üniversiteye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.Olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu belirtildi.

Polis sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Edinilen ilk bilgilere dayanarak olay yerinde ölü ve yaralılar olduğunu doğrulayabiliriz" dedi.Okul saldırının ardından güvenlik güçlerinin eşliğinde tahliye edildi.

Saldırgan polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çekya İçişleri Bakanı Vít Rakušan, CT24’e verdiği demeçte vatandaşlardan polisin talimatlarına uymalarını istedi. Rakušan, şu aşamada ölü ve yaralılar hakkında bilgi veremeyeceğini de sözlerine ekledi. Rakušan’ın açıklamalarının ardından CT24, saldırgan dahil en az 11 kişinin öldüğünü açıkladı.

Prag Tıbbı Kurtarma Hizmetleri de X hesabından yaptığı paylaşımda ölü ve yaralı sayısına dair son gelişmeleri paylaştı. 11 kişinin öldüğünü, en az 24 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, 9 kişinin ağır yaralı olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı : İHA