Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Zelenski müttefiklerine çağrı yaptı: 'Rusya'nın uzun menzilli füzelerle vurulması gerekiyor'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Moskova'ya baskıların artırılması çağrısında bulunurken, uzun menzilli silahlar kullanmaları için batılı müttefiklerinin izin vermesi gerektiğini söyledi.

Zelenski müttefiklerine çağrı yaptı: 'Rusya'nın uzun menzilli füzelerle vurulması gerekiyor'

12PUNTO DIŞ HABERLER

Volodimir Zelenski, Cuma günü Almanya'nın Ramstein Hava Üssü'nde düzenlenen Ukrayna Savunma İrtibat Grubu (UDCG) toplantısında yaptığı konuşmada, Batılı müttefiklerini, Ukrayna'nın Rusya içindeki hedefleri vurmak için uzun menzilli füzeler kullanmasına izin vermeye ve savaşın sona ermesi için Moskova'ya baskıyı artırmaya çağırdı.

UDGC toplantısında söz alan Zelenski, 'Sadece Ukrayna'nın bölünmüş topraklarında değil, aynı zamanda Rus topraklarında da bu uzun menzilli yeteneğe sahip olmamız gerekiyor, böylece Rusya barış arayışına motive olur'.'Rusya'nın uzun menzilli füzelerle vurulması gerekiyor' dedi.

Zelenski konuşmasında 'Rus şehirlerinin ve hatta Rus askerlerinin neye ihtiyaçları olduğunu düşünmelerini sağlamamız gerekiyor: Barışa mı yoksa Putin'e mi?'

ABD, Ukrayna'ya 250 milyon dolarlık ek askeri yardım sözü verdi ve bu karar, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından UDCG (gayri resmi olarak Ramstein grubu olarak da bilinir) toplantısında duyuruldu.

UDGC toplantısı, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik tam kapsamlı işgalinden bu yana Ukrayna'ya silah tedarik eden yaklaşık 50 ülkenin temsilcilerini düzenli olarak bir araya getiriyor.

Toplantıda konuşma yapan ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna'nın artan cephane ihtiyacının savaşın hızına yetişecek şekilde karşılanacağını dile getirdi. Ayrıca Austin, Ukrayna'nın silah kapasitesinin de artırılacağını vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı ukrayna Volodimir Zelenskiy Zelenski Zelenskiy