Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'de torba yasa hazırlığı: Gelire göre fatura ve vergi sistemi geliyor!

AKP’nin yeni torba yasa hazırlıklarına başladığı ve bu kapsamda vergiden enerjiye kadar her şeyin değişeceği; çok kazananın çok vergi ödeyeceği bir sistem üzerinde çalışıldığı öne sürüldü. Öte yandan doğalgazda da gelire göre tarife dönemi başlayacak.

AKP'de torba yasa hazırlığı: Gelire göre fatura ve vergi sistemi geliyor!

AKP'nin 'Yeni Torba Kanun’ hazırlıklarına başladığına ilişkin kulis bilgileri paylaşıldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde AKP'nin Kızılcahamam'daki istişare toplantısında 'torba'da neler olduğuna ilişkin bazı ayrıntılar verdi.

"ANA HEDEFİMİZ VERGİDE ADALETİ SAĞLAMAK"

Şimşek toplantıda yapılacak çalışmayla ilgili “Bizim ana hedefimiz vergide adaleti sağlamak. Çok kazanandan çok vergi alınmasını hedefliyoruz. Son dönemlerde vergi mevzuatında çok oynamalar yapıldı. Bunu bir sisteme bağlamamız gerekiyor. Vergi mevzuatı ile bu kadar oynanmaz. Kuralları koyacağız. Herkes bu kurala göre hareket edecek ve bilecek ki, sık sık bu kurallar değişmeyecek” dedi.

ENERJİDE YENİ DÖNEM

Haberde, özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmak için devletten destek alan, ruhsat verilen veya çeşitli tahsisler yapılan yatırımcıların bu destekleri suistimal etmesinin önüne geçilmesi hedeflendiği belirtildi. AKP kurmayları, maden aramalarındaki ruhsat ve izin süreçlerinin kısaltılmasına yönelik yeni adımlar da olacağını belirtti. 

DOĞALGAZDA GELİRE GÖRE FATURA

Hükümet önümüzdeki günlerde yerli gaz üretiminin yurttaşın cebine yansıması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatma kararı aldı. Çalışmada dar gelirli vatandaşa ucuz doğalgaz sağlanması ele alınırken, gelire göre doğalgaz fiyatlaması yapılması masaya yatırıldı.

Hükümet kaynakları “Doğalgazda çok büyük sübvansiyon yapılıyor. Dar gelirli ya da zengin ayrımı yok, 85 milyona aynı tarife uygulanıyor. Önümüzdeki süreçte bu sübvansiyonu genele değil, özele indirgemek için çalışmalara başladık. Hangi uygulamanın hayata geçirileceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Örneğin tüketiciler kullandıkları kadar faturalandırılacak. Gelir seviyesi yüksek olan kişiye 5.000 lira fatura geldiyse 5.000 lirayı ödeyecek." dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

doğalgaz vergi