Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan emekli maaşı ve asgari ücrete zam açıklaması! Tarih verdi...

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir canlı yayında sefalet ücretine mahkum edilen emeklilere seyyanen zam ve asgari ücrete ek zamma ilişkin konuştu. Tarih veren Akbaşoğlu, "Emeklilerimizin de çalışanlarımızın da duasını almaya devam edeceğiz. Durumlarını daha iyileştirecek adımları hep beraber atmaya devam edeceğiz" dedi.

AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan emekli maaşı ve asgari ücrete zam açıklaması! Tarih verdi...

Yerel seçimlere doğru giderken, iktidarın seçim hamlesi olarak emeklilere seyyanen zam yapacağı iddiası gündemden düşmedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, partisinin Ankara ve İstanbul mitingleri öncesi yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek "Cumhurbaşkanımız bugün de yarın da dikkatli dinleyelim. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız" açıklamasını yapmıştı.

Milyonlarca emekli ve çalışan gözünü kulağını AKP'nin Ankara ve İstanbul mitinglerine çevirirken, Erdoğan'dan beklenen açıklama gelmedi.

AKBAŞOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Yaptığı açıklamayla milyonların beklentlerini boşa düşüren AKP'li Akbaşoğlu'ndan yeni bir açıklama daha geldi.

TGRT Haber'e konuk olan Akbaşoğlu, emeklilerle ilgili "Seçimlerin ardından Meclis açıldığında tabii ki gündemimiz emekli olacak. Emeklilerin yaşadığı bu sıkıntıların aşılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Akbaşoğlu "Haziran sonu, temmuz başı itibariyle emeklilerimizin de çalışanlarımızın da duasını almaya devam edeceğiz. Durumlarını daha iyileştirecek adımları hep beraber atmaya devam edeceğiz" dedi.

'EMEKLİLERİMİZİN YAŞAM ŞARTLARINI DÜZELTECEĞİZ'

Akbaşoğlu, seçim çalışmalarında emeklilerin de yaşadıkları sıkıntıları kendilerine aktardıklarını söyledi, konunun hükümet nezdinde değerlendirildiğini belirtti. Akbaşoğlu, "2024 yılı ‘Emekliler Yılı’ olarak hükümetimiz tarafından ilan edilmiştir. Promosyonlarla bu konuda önemli adımlar atıldı. 16 Nisan itibariyle inşallah Meclisimiz açılacak. Gündemimiz tabi ki emeklilerimizin yaşam şartlarını düzelteceğiz“ dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TARİH VERDİ

Akbaşoğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Haziran sonu temmuz başı itibariyle, bu düzenlemeleri mutlaka yapmak suretiyle dualarını almaya devam edeceğiz. Onların alım gücünü artıracak, giderlerini azaltacak gerçekten durumlarını daha iyileştirecek adımları hep beraber atmaya devam edeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacak olan, emeklilerimizin de çalışanlarımızın da söylemlerine kulak kabartan, onlarla dertlenen, onlarla yol yürüyen AK Parti’dir, Cumhur İttifakı'dır."


Haber Kaynağı : 12punto

AKP asgari ücret Muhammet Emin Akbaşoğlu Recep Tayyip Erdoğan seyyanen zam yerel seçim zam Emekli emekli maaşı emekliye ek zam en düşük emekli maaşı