Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dijital kodlara KDV geliyor: Oyun, müzik, film fiyatlarına zam

Resmî Gazete'de yayımlanan bir tebliğ ile birlikte, kart, şifre ve kod gibi ürünlerin satışında KDV uygulaması değişti. Bundan sonra e-pin ve kodlar için KDV ödenmesi gerekebilecek.

Dijital kodlara KDV geliyor: Oyun, müzik, film fiyatlarına zam

Resmi Gazete'de yayınlanan "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile kart, şifre, kod ve benzerlerinin satışında KDV uygulamasında değişiklik yapıldı.

Tebliğe göre, bazı kart, şifre ve kodların, sanal ortamda veya fiziki olarak ithali ya da Türkiye'de satışının KDV'ye tabi olduğu belirtildi. Yurt dışından alım gerçekleştiren kişilerin bu durumu KDV Beyannamesi ile bildirmesi ve ödemesi gerekecek. KDV mükellefi olmayan gerçek kişilerin yurt dışındaki elektronik hizmet sunucularından aldıkları ürünlerde KDV ödemesi, yurt dışındaki firma tarafından yapılacak. Türkiye içinde alım satım yapılan durumlarda ise satıcı tarafından KDV beyan edilecek.

Cüzdan kodu veya hediye kartı gibi ürünlerin satışında ise durum biraz daha farklı. Bu ürünlerin doğrudan bir karşılığı olmadığı, ödeme aracı olarak kullanıldığı için KDV uygulamasına dahil olmayacaklar. Ancak doğrudan belirli bir oyun için geçerli olan, oyuna erişim veya abonelik hakkı tanıyan kodların alım satımında KDV hesaplanacak. Yine de mağazalarda geçerli cüzdan kodları için KDV uygulanmayacak. Ücretsiz oyunlarda ise KDV hesaplanmayacak veya hesaplansa bile 0 olacak.

Bu değişiklikler, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Resmi Gazete Türkiye ücretsiz abonelik