Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Enerji Bakanı Bayraktar, ABD temaslarını tamamladı: 'O' ülkelerle iş birliği yapılabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gastech 2024 Enerji Forumu'na katılmak için gitti ABD'de, Mısır, Nijerya ve Hindistanlı mevkidaşları ile enerji alanında işbirliği ve ticareti geliştirmek için temaslarda bulundu.

Enerji Bakanı Bayraktar, ABD temaslarını tamamladı: 'O' ülkelerle iş birliği yapılabilir

Alparslan Bayraktar'ın 'Gastech 2024 Enerji Forumu' kapsamında yaptığı ABD ziyareti tamamlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör paydaşları ve farklı ülkelerden mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

ABD'deki enerji forumunda, Mısır ile doğal gaz altyapısına yapılan yatırımlar çerçevesinde geliştirilecek işbirliği imkanları ele alınırken, Nijerya ile potansiyelin altında bulunan ilişkileri geliştirmek için ortak niyet ifade edildi.

Bakan Bayraktar, X sosyal medya hesabından, ABD'nin Texas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen Gastech 2024 Enerji Forumu kapsamında gerçekleştirdiği temaslara ilişkin paylaşım yaptı.

Bu kapsamda Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ile görüştüğünü aktaran Bayraktar, 'Doğal gaz altyapısına yaptığımız yatırımlar çerçevesinde Mısır ile geliştirebileceğimiz işbirliği imkanlarını değerlendirdik. Somut adımlar atmak üzere tekrar bir araya gelme konusunda mutabık kaldık' değerlendirmesinde bulundu.

NİJERYA VE TÜRKİYE, HİDROKARBON ALANINDA İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR

Bayraktar, Nijerya Petrol Kaynakları Devlet Bakanı Ekperikpe Ekpo ile görüşmesinde ise iki ülke arasındaki hidrokarbon alanında potansiyelin altındaki ilişkileri geliştirmek için somut adımlar atma noktasında ortak niyetin ortaya koyulduğunu belirtti.

Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Shri Hardeep S. Puri ile bir araya geldiklerine de işaret eden Bayraktar, 'Enerji dönüşüm sürecinde yaşanan ortak zorlukları ve fırsatları ele aldık. Bu kapsamda birlikte çalışabileceğimiz başlıkları değerlendirdik' ifadesini kullandı.

BAYRAKTAR, YABANCI SERMAYEYLE ENERJİ ARZI VE GÜVENLİĞİ KONUŞTU

Özel sektörle yürüttüğü görüşmelere ilişkin ise Bayraktar, enerji arz ve güvenliği konularında yeni ortaklıklar geliştirilebileceği sinyali verdi.

Bayraktar, diğer görüşmelere ilişkin şunları kaydetti:

'Gastech 2024 marjında gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı Enerjiden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sayın Geoffrey Pyatt ile de bir araya geldik. Bölgedeki güncel gelişmelerin enerji sektörüne yansımaları ile bölgemizin enerji arz güvenliğine yönelik atabileceğimiz ortak adımları ele aldık. Gastech 2024 marjında Vitol Üst Yöneticisi (CEO) Russel Hardy ve Baker Hughes Üst Yöneticisi (CEO'su) Lorenzo Simonelli ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdik. Hidrokarbon alanında ortak projeler yürüttüğümüz her iki şirketle önümüzdeki sürece ilişkin yeni işbirliği imkanlarını değerlendirdik.'


Haber Kaynağı : AA

Alparslan bayraktar Bayraktar Enerji Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ABD Gastech 2024