Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Karahan'dan doğal gaz zamı açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bugün Enflasyon Raporu Tanıtım toplantısında basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahan, zam ihtimaline de değindi.

Fatih Karahan'dan doğal gaz zamı açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bugün Enflasyon Raporu Tanıtım toplantısında basın açıklaması yaptı. Karahan, yıl sonu tahmini enflasyonu yüzde 36 olarak açıkladı.

Basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorusunu cevaplayan Karahan, 

"Sunumunuzda ocak ayına özellikle dikkat çektiniz enflasyondaki artışla ilgili, ama önümüzde bir yerel seçim var. Uzun süredir enerji fiyatlarında artış yapılmıyor. Bu artışların seçim sonrasına ertelendiğine vurgu yapılıyor. Seçim sonrasında özellikle doğalgaz ve elektrik fiyatlarında bir artışın enflasyona etkisi nasıl olacaktır? Siz mayıstan sonra bir düşüş bekliyorsunuz ama seçim sonrasına ertelenen zamların etkisi nasıl olacak?"

Sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Tabii biz enflasyon tahminlerimizi yaparken, birçok kalemde yapılabilecek zamları, bu yönetilen yönlendirilen ürünlerdeki zamlar için bir projeksiyonda bulunuyoruz. Burada tabii öne çıkan enerji fiyatları olacak. Elektrik ve doğalgazda bir düzenleme yapılması bekleniyor" ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : 12punto

elektrik doğalgaz TCMB