Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gelişmiş ekonomilerde tahvil yağmuru

Gelişmiş ekonomiler, 2024 yılı için bütçe açıklarını finanse etmek amacıyla rekor seviyede tahvil satışına hazırlanıyor. Bloomberg Intelligence'ın tahminlerine göre, ABD, İngiltere, Euro Bölgesi ve Japonya, bu yıl net 2,1 trilyon dolarlık yeni tahvil satacak. Bu, geçen yıla göre yüzde 7'lik bir artış anlamına geliyor.

Gelişmiş ekonomilerde tahvil yağmuru

ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi hükümetleri, önümüzdeki birkaç hafta içinde piyasalara nadir görülen bir hızda tahvil ihraç etmeye hazırlanıyor.

Bloomberg Intelligence'ın tahminlerine göre, bir zamanlar önemli açıklarla mücadele eden bu ülkeler, Japonya ile birlikte, 2024 harcama planlarını finanse etmek amacıyla geçen yıla göre yüzde 7 artışla net 2,1 trilyon dolarlık yeni tahvil satacaklar.

Son dönemde gelişmiş ekonomilerde artan bütçe açıklarına ilişkin endişelerin azaldığı görülüyor. Bu durum, enflasyonun hız kesmesi ve yatırımcıların faiz indirimlerine odaklanmasıyla etkili olmuştur. Ancak birçok tahvil piyasası analisti, mevcut arz ve talep dinamikleri göz önüne alındığında, bütçe açıklarına dair endişelerin tekrar gündeme gelebileceğine işaret ediyor.

ING Finansal Piyasalar Küresel Tahvil ve Faiz Stratejisi Başkanı Padhraic Garvey, "Şu anda piyasa, Fed faiz döngüsüne odaklanmış durumda. Bu konunun yeni olma özelliği ortadan kalktığında, bütçe açığı konusunda daha fazla endişelenmeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) verilerine göre, pandemi sonrasında hükümetlerin borçlanma ihtiyacının artmasıyla birlikte, gelişmiş ekonomilerde kamu borcu/GSYH oranının 20 yıl önceki yüzde 75 seviyesinden yüzde 112'nin üzerine çıktığı belirlendi.



Haber Kaynağı : 12punto

Enflasyon yatırımcı 2024 ABD Fed GSYH