Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük en düşük memur ve emekli maaşı için rakam verdi

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücretin ardından emekli ve memur maaşlarıyla ilgili tahminde bulundu.

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük en düşük memur ve emekli maaşı için rakam verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldığını duyurdu. Yeni yılda asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlendi.

GÖZLER MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINDA

Asgari ücretin ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Daha önce asgari ücret zammıyla ilgili tahminde bulunan iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, bu kez de memur maaşlarına gelecek zamlarla ilgili konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Küçük’ün tahminine göre en düşük memur maaşı 31 bin TL olacak. Küçük, “En düşük öğretmen maaşı 39 bin TL olacak. Polis maaşı ise 43 bin TL olacak. Daha da fazla olsun, haklarıdır. En düşük memur maaşı 31 bin TL olacak. Özellikle medya sektöründe en az bu zam kadar zam yapılmalı ve kimse mağdur olmamalı” dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli aylıklarıyla ilgili aldığı bilgiyi paylaşan Cem Küçük, şöyle konuştu:

“En düşük emekli maaşı 11 bin 500 – 12 bin TL olacağını düşünüyorum. Emekliye yüzde 50’nin üzerinde zam yapılabilir. Prim günündeki adaletsizlik giderilecek”


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret cem küçük emekli maaşı memur maaşı