Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kredi kartlarına yeni düzenleme yolda! Sınırlamalar geliyor...

Yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın her geçen gün değerini kaybetmesiyle yurttaşlar kredi kartlarına yüklenirken, ekonomi yönetimi seçimden sonra kredi kart harcamalarına düzenleme yapılacağı yönünde mesajlar verdi. Kart limitlerinin kısıtlanması ve taksit sınırlamasının geleceği öğrenildi.

Kredi kartlarına yeni düzenleme yolda! Sınırlamalar geliyor...

Türkiye Cumhurüyet Merkez Bankası (TCMB), kasım ayından bu yana kredi kartı faizlerini aylık yüzde 3.66 seviyesinde sabit tutuyor. Ayrıca tüketici kredisinde aylık faizler ise yüzde 3.79-yüzde 4.50 aralığında bulunuyor.

Yüksek faiz oranlarına rağmen enflasyon düşmezken, yurttaşlar masraflarını karşılayabilmek için kredi kartlarına sarıldı.

Sözcü'nin haberine göre; 2 Şubat haftasında haftalık bazda yüzde 17 artışla 240 milyar liralık kartlı harcama yapıldı. Yurttaşların bankalara olan kredi kartı borcu ise 2 Şubat haftasında 1 trilyon 247 milyar liraya çıktı.

EKONOMİ YÖNETİMİNDEN DÜZENLEME SİNYALİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar’dan sonra yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da kredi kartlarına düzenleme sinyali verdi. Karahan, bu hafta kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalar hazırladıklarını söyledi.

KREDİ KARTINA GELECEK DÜZENLEMELER

Kulis bilgilerine göre, kredi kartlarıyla ilgili masada birkaç formül bulunuyor. İlk seçenek, Haziran 2022’den bu yana değiştirilmeyen asgari ödeme tutarının yükseltilmesi olarak belirtiliyor.

Kredi kartı limitlerine kısıtlama getirilebileceği de konuşuluyor. Ayrıca kartlara taksit sınırlaması uygulanması da kulislere yansıyan bilgiler arasında bulunuyor. Ayrıca dün Finansal İstikrar Komitesi tüketici kredileri başlığıyla toplandı.



Haber Kaynağı : 12punto

Ekonomi Enflasyon Fatih Karahan kredi kartı kredi kartı faizleri Merkez Bankası Ekonomi haberleri