Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mahfi Eğilmez'den emekli ve asgari ücretli için zam formülü: 'Bu insanlara sırtımızı dönemeyiz...'

Ekonomist Mahfi Eğilmez, milyonlarca emekli ve asgari ücretli için zam formülünü açıkladı. Yanlış ekonomi politikası izlendiğini ifade eden Eğilmez, "İnanılmaz bir kamu israfı var. Kamu israfını keserek bu işe kaynak bulunabilir" dedi.

Mahfi Eğilmez'den emekli ve asgari ücretli için zam formülü: 'Bu insanlara sırtımızı dönemeyiz...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan ederken, milyonlarca emekli 10 bin TL'lik sefalet ücretine mahkum edildi.

Seçim öncesi iktidar cephesinden emekliye seyyanen zam yapılacağı yönünde açıklamalar gelse de, emeklilerin beklentisi boşa çıktı.

Yüksek enflasyon ve artan döviz kuru nedeniyle asgari ücretlinin de kazancı erirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ek zammın gündemde olmadığını açıkladı.

İktidar cephesi yurttaşların ücretlerine zam beklentisine karşılık 'kaynak yok' derken ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez memur, asgari ücretli ve çok düşük maaşla çalışanları bir nebze rahatlacak zam için dikkatle dinlenmesi gereken formülü verdi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuşan Eğilmez, düşük ücretle geçinen yaklaşık 26-27 milyon insan için "Kasamızın durumu müsait değil diye bu insanlara sırtımızı dönemeyiz" diyerek şunları söyledi:

"İNANILMAZ BİR KAMU İSRAFI VAR"

"Kabaca 16 milyon emekli var. 7 milyon civarında asgari ücretli var. 3-4 milyon da asgari ücretin hemen üzerinde, yani çok düşük ücret alan var. Toplarsak 26-27 milyon insan çok düşük ücretle geçinmek zorunda kalıyor.

Kasamızın durumu müsait değil diye bunlara sırtımızı dönemeyiz. İnsanlar yaşam savaşı veriyorlar, enflasyon da önlenemiyor. Kalıcı olarak enflasyonun düşeceğine dair elimizde gösterge yok. Bizim bu insanları hızla artan enflasyona ayarlamamız lazım.

Bunu nasıl yaparız? Kamu israfını keserek. İnanılmaz bir kamu israfı var. Ben Hazine Müsteşarı olduğumda benim arabam Renault’ydu. Ben de buna niye biniyorum, Mercedes isterim falan gibi düşünceler asla aklıma gelmedi. Şimdi en düşük düzeydeki bir ilçe müdürünün altında son model arabalar. Biz bununa bir yere varamayız. Kamu israfını keserek bu işe kaynak bulunabilir."



Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Emekli ismail Küçükkaya Mahfi Eğilmez Recep Tayyip Erdoğan