OECD'nin Türkiye önerisi, Mahfi Eğilmez'in tepkisini çekti: Faturayı emekçinin sırtına yükleme çabası
OECD'nin Türkiye'nin ekonomik görünümü ve yönetim hamleleri üzerine yorumları, Eski Hazine Müsteşarı ve akademisyen Dr. Mahfi Eğilmez'in tepkisini çekti. Eğilmez, OECD'nin önerdiği yapısal reformların aslında işçilerin haklarını zayıflatacak ve sistemin yükünü emekçilere yükleyecek nitelikte olduğunu savundu.

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Türkiye’nin mevcut ekonomik görünümünü ve ekonomi yönetiminin hamlelerini CNBC-e’den Safa Gümüş'e değerlendirmişti.
OECD yetkililerinin yorumları Eski Hazine Müsteşarı, yazar ve akademisyen Dr. Mahfi Eğilmez'in tepkisini çekti.
OECD'nin yapısal reformların mevcut makroekonomik çerçeveyi istikrara kavuşturabileceğini ve uzun vadeli büyüme potansiyelini artırabileceğini belirttiğini anımsatan Eğilmez, X (Twitter) hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Sürekli iş sözleşmelerinin daha esnek hale getirilmesi, sosyal koruma sisteminin kıdem tazminatından daha geniş kapsamlı işsizlik sigortasına kaydırılması ve yasal asgari ücretlerin firmalar için karşılanabilir olmasının sağlanması, daha fazla resmi iş yaratarak refahı ve mali gelirleri artırabilir" öngörüsünde bulunmuş.
OECD'nin önerdikleri yapısal reform değil, Yapısal Uyumlandırma adı altında çerçevelenmiş olan ve emeği, sermaye karşısında daha da gerileterek sistemin yarattığı faturayı emekçinin sırtına yükleme çabasıdır."
YAPISAL REFORM NEDİR?
Türkiye ekonomisinin içine düştüğü bu durumdan yapısal reformlar olmadan çıkamayacağını her fırsatt dile getiren Mahfi Hoca, yapısal reformlardan kastının ne olduğunu ise şöyle açıkladı:
"Yapısal reform; hukukun üstünlüğünün sağlanması, demokrasinin ve ekonomik sistemin ahbap çavuş ilişkilerinden kurtarılması, atamalarda liyakatin öne çıkarılması, eğitimde bilimin her aşamada egemen kılınması gibi köklü adımlardır.
Mahfi Eğilmez, yukarıda anılan düzenlemeleri "Bozuk yapıyı değiştirecek olan ve dolayısıyla yapısal reform ifadesine layık olan adımlar" olarak nitendirirken sözlerini şöyle sonlandırdı:
"Ücretleri baskılamak ve emeği daha da zayıflatmakla sonuçlanacak adımlara yapısal reform değil yapısal deform denir."
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

İşte Mourinho ve Okan Buruk arasında yaşananlar...

Aybüke Pusat sessizliğini koruyan Tolga Sarıtaş’tan tepki çeken hamle!

Erdoğan kiminle bayramlaşmadı?!..

Gelinim Mutfakta 3 Nisan Perşembe puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

2 Nisan reyting sonuçları açıklandı! Dün en çok izlenen yapım ne oldu?

Göstere göstere...

Atatürk'ün Üniversite Reformu

Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun emniyet sorgusu ortaya çıktı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine kavga görüntüleri damga vurdu

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan adaylık iddialarına net yanıt!
