Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Perfetti Van Melle’e toplu sözleşme çağrısı: Sendika fabrika önünde basın açıklaması yaptı!

Tekgıda-İş Sendikası, Perfetti Van Melle işverenine toplu sözleşme masasına oturması için çağrıda bulundu.

Perfetti Van Melle’e toplu sözleşme çağrısı: Sendika fabrika önünde basın açıklaması yaptı!

Dünyanın en büyük ikinci Avrupa’nın en büyük sakız ve şekerleme üreticisi Perfetti Van Melle’de işten çıkarılan iş yeri temsilcisinin fabrika önündeki direnişi sürüyor.

Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası işyeri önünde bir basın açıklaması yaparak, işverenin sendikalı çalışma iradesine saygı duymasını istedi.

Tekgıda-İş Örgütlenme Sekreteri Kemal Köse, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“İşveren yetkililerini sizlerin huzurunda bir kez daha uyarıyoruz; bu baskılara bir an önce son verin! Çalışanlarınız anayasal haklarını kullanmış ve Tekgıda-İş sendikasına, sendikamıza üye olmuştur. Burada işverenin üzerine düşen çalışanların iradesine saygı duymaktır.

Tekgıda-İş Sendikası olarak hak ve adaletten yana olduğumuzu belirtmek isteriz. Çalışanlarınızın haklarını yemekten, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten ve çalışanlarınızın ekmeğiyle oynamaktan vazgeçin! Perfetti Van Melle çalışanları işverenin iki dudağı arasında, güvencesiz çalışmaya, işverenin keyfi tutumlarına, işçiyi hor gören ve insan yerine koymayan tavırlarına, yapılan haksızlıklara karşı, işten atılma korkusu yaşamadan çalışmak için artık yeter diyerek sendikamız bünyesinde örgütlendiler.

Resmi sayfasında şirketin CEO’su olan Sameer Suneja’nın çalışanlar için yapmış olduğu açıklama şöyle:

‘Çalışanlarımıza en yüksek düzeyde değer veriyoruz. Tutku, uzmanlık, girişimcilik ve dostluğun büyüyüp geliştiği bir ortam yarattık. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkelerine bağlıyız. Benzer şekilde birlikte iş yaptığımız tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızın çalışanlarına da değer veriyoruz. Doğrudan istihdam ettiğimiz çalışanlarımız, sözleşmeli çalışanlarımız ve birlikte iş yaptığımız tarafların çalışanları olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızın insan hakları beyanımızca tanımlanan adil ve etik muameleyi gördüklerinden emin olmak istiyoruz.’

Çalışanlarınızın anayasa haklarına saygı duymanızı istiyoruz. Bu işin çözüm noktası sözleşme görüşme masasıdır.

Perfetti Van Melle yöneticilerinin bu haklı taleplerimizi duyacağına olan inancımızla beraber mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi de bir kez daha belirtmek istiyoruz. Aksi bir tutum karşısında mücadelemiz başarıya ulaşana kadar sadece fabrikalarınızın önünde değil aynı zamanda yasal haklarımızı da kullanarak bu haklı mücadelemizi gerek ulusal gerekse uluslararası tüm alanlara taşıyacağız.”


Haber Kaynağı : 12punto